plata numerar peste 5000lei
La inceputul lunii februarie un furnizor intocmeste deviz lucrari, factura si chitanta de 7000lei. Cere si i se plateste numerar. Operatiunea e descoperita acum. Cum se mai poate repara? Multumesc.
-
-
eu am intrebat cum se mai poate repara. februarie este neinchis.
-
O metoda mai simpla si ortodoxa
este asta:
- depui in contul tau la banca suma de 7000 lei cu foaie de varsamant si la depunere declari ca e incasare factura nr... din data de .... de la sc .... srl
- te duci la ei, le dai chitanta emisa initial si le dai si o copie a foii de varsamant pentru a inlocui chitanta
Este cea mai simpla solutie si este legala.

- depui in contul tau la banca suma de 7000 lei cu foaie de varsamant si la depunere declari ca e incasare factura nr... din data de .... de la sc .... srl
- te duci la ei, le dai chitanta emisa initial si le dai si o copie a foii de varsamant pentru a inlocui chitanta
Este cea mai simpla solutie si este legala.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Nu vad nici o legatura intre OG 2/2001 si OUG 64/2003 !popl229 scrie:art.13 din OUG 2/2001 nu a fost abrogat prin OUG 64/2003 vezi art25 al2 sau nu sunt eu bine informata? ce bine ar fi
Art.13 alin (1) este nemodificat: "Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei. "
Problema expusa se refera la cum se inregistreaza doar clientul (platitorul). Problema este si la furnizor. Acolo ar fi o mare buba...
Ceea ce va face o "parte" trebuie sa faca si cealata "parte". Adica eu client ma "betonez" iar furnizorul meu "lasa garda jos".
Eu as lua legatura cu furnizorul si am discuta de ce facem amandoi astfel incat sa fie corect.
Eu m-as folosi de contul 542 fara sa mai trec chitanta prin registrul de casa. Decontarea lui 542 se face ca nota contabila fara sa treaca prin registrul de casa.
542 = 5311 la inceputul lunii februarie pentru 3.500 lei
542 = 5311 pe la jumatatea lui februarie pentru 3.500 lei
La sfasitul lunii februarie:
401 = 542 pentru 7.000 lei
Aceasta solutie chiar este corecta si nu este "la vedere"....
Asa trebuie sa fie facut si la furnizor si la client, altfel....totul este in zadar.
Ceea ce va face o "parte" trebuie sa faca si cealata "parte". Adica eu client ma "betonez" iar furnizorul meu "lasa garda jos".
Eu as lua legatura cu furnizorul si am discuta de ce facem amandoi astfel incat sa fie corect.
Eu m-as folosi de contul 542 fara sa mai trec chitanta prin registrul de casa. Decontarea lui 542 se face ca nota contabila fara sa treaca prin registrul de casa.
542 = 5311 la inceputul lunii februarie pentru 3.500 lei
542 = 5311 pe la jumatatea lui februarie pentru 3.500 lei
La sfasitul lunii februarie:
401 = 542 pentru 7.000 lei
Aceasta solutie chiar este corecta si nu este "la vedere"....
Asa trebuie sa fie facut si la furnizor si la client, altfel....totul este in zadar.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Sigur ca da, eu doream doar sa scot in evidenta faptul ca nu "sare in ochi" documentul pentru ca el nu va fi atasat la registrul de casa ca document justificativ.tomac scrie: Avansul spre decontare se supune acelorasi reguli legate de platile in numerar.
In cazul in care se vor solicita si documentele justificative pentru deconturi, atunci da va fi o mare problema.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!