ajutor inregistrare taxare inversa
ajutor inregistrare taxare inversa
refac o contabilitate noiembrie- decembrie 2007, am 2 facturi de clienti cu taxare inversa si nu stiu daca varianta de acum mai satisface o asemenea cerinta. Lucrez cu saga dar nu am avut tangenta pana acum cu TVA.Ma poate ajuta cineva? multumesc
taxare inversa
se face inregistrarea si selectati la casuta tip T si el creeaza automat operatia, chiar acu am refacut si eu niste calcule
Am o nedumerire: am inregistrat o factura furnizor cu taxare inversa selectind de la Tip ''T'' . Am validat si am dat plata. Aici insa suma de plata nu este total factura ci valoarea fara tva. Furnizorul a emis chitanta pentru total factura. Cum este corect? Modific manual suma care imi apare la apasarea butonului plata? Sau chitanta furnizorului este gresita?
taxare
am inregistrat o factura furnizor cu taxare inversa selectind de la Tip ''T'' . La decontul de TVA apare TVA si la colectata si la deductibila este corect ?
-
taxare inversa
da, este corect
se creaza automat si articolul contabil :4426=4427
se creaza automat si articolul contabil :4426=4427

1. facturile furnizor cu taxare inversa se inregistreaza selectand tip T si in ecranul de detalii se lasa tva nemodificata(19)
2. facturile client cu taxare inversa se inregistreaza selectand tip Tsi in ecranul de detalii se modifica tva=0.
Este corect?
In hellp unde spune cum se inregistreaza taxare inversa?Eu am citit atent instructiunile despre intrari si iesiri si acolo spune doar ca pt taxare inversa se selecteaza T de la tip si nimic altceva despre modificarea valorii TVA. Cum este corect?
Eu am detaliat putin explicatiile din help. In help se scrie ca se selecteaza T pentru taxare inversa si este suficient. Restul trebuie sa stie operatorul datelor. Regula taxarii inverse se poate schimba de la un an la altul (spre exemplu in 2006, si emitentul facturii cu taxare inversa inscria TVA pe facturi si trecea operatiunea in ambele jurnale, iar incepand cu 2007 nu mai e la fel). De aceea este necesar ca si cel care opereaza cu astfel de facturi sa aiba minim de cunostinte legate de codul fiscal, care sa-i permita operarea corecta a datelor.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
multumesc Tomac. Operatorul stie destul de bine codul fiscal, dar nu le are cu SAGA. Pana acum a lucrat pe Ciel si a crezut ca in SAGA este suficient sa selecteze tipul T si restul stie saga ce sa faca atat pt furnizori cat si pt clienti. Noroc ca are acces la internet si se poate informa. Am observat ca nota contabila nu este corecta la iesiri detalii dar nu stiam cum sa operez sa iasa bine. Ok. Acum stiu. Multumesc.
si acum tot asa se inregistreaza facturile de la clienti si furnizori cu taxare inversa sau sa schimbat ceva?Totusi suntem in 2009 si ma intereseaza daca sa schimbat ceva in saga fata de ultima conversatie pe care ati avut-o in 2008 parca pe aceeasi tema.va rog frumos un raspuns cat mai urgent daca se poate