Creante pers fiz

munteanud411

Creante pers fiz

#1 Mesaj de munteanud411 »

Cine imi spune si mie care e termenul de prescriptie a unei datorii catre Ad.Fin locala, apartinind unei pers fizice - plata anticipata impozit pe venit din profesii libere din 2001. ? Si eventual si o baza legala in vigoare.
Multumesc !
Dan-
http://schimbativiata.webs.com/

paturcai

#2 Mesaj de paturcai »

Atentie la ce inseamna "prescriptia". In situatia in care ai primit si ai semnat de primire un document legat de ce datorezi catre Stat, din momentul primirii termenul de prescriptie se suspenda.
Atentie, deci!
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

munteanud411

#3 Mesaj de munteanud411 »

Multumesc pt atentionare ! Somatia am gasit-o in cutia de posta- deci n-am primit-o ! Creanta in sine este la 31.12.2001, restul, din 6 in 6 luni, decizii calcul accesorii pe care bineinteles nu le-a vazut nimeni. Daca ajung la Tribunal, o sa cer sa aduca registrele de iesiri in original din 2001 incoace si sa dovedeasca aducerea la cunostinta. termenu e 5 ani de la 1 ianuarie urmator anului de nastere a creantei. Suma nu e mare- initiala 127 cu accesorii 380 dar ma riciie ca 8 ani nu m-au gasit sa-mi spuna !
Oricum in somatie scriu numai prostii, la ei inca n-a ajuns CPF actualizat. Au ramas la OG 92 / 2003
Dan-

munteanud411

#4 Mesaj de munteanud411 »

COPII, SA NU MURIM PROSTI !!!
Cod Procedura Fiscala- Art.141 :
Pentru realizarea creantelor prevazute la alin. (10), Agentia Nationala de Administrare Fiscala sau autoritatile administratiei publice locale, dupa caz, retin o cota de 15% din valoarea creantelor fiscale stinse. Sumele se utilizeaza de Agentia Nationala de Administrare Fiscala sau autoritatile administratiei publice locale, dupa caz, ca venituri proprii, in conditiile legii, pentru finantarea cheltuielilor necesare imbunatatirii activitatii de administrare a creantelor fiscale.
Mai spunea cineva pe forum ce si cum in privinta emiterii somatiilor si ce inseamna aceasta pentru angajatii Fiscului - Uite ca avea dreptate !
Am fost azi la Ad.Fin sa vad ce si cum :- "Da!!?- Pai se prescrie ! Mergeti acasa si asteptati rezultatul unei noi verificari! "
Am uitat sa le spun ca merg acasa dar nu astepot nimic si miine depun contestatia prevazuta de Legea contenciosului administrativ pt ca altfel risc sa o i-au in barba ! ( pe necunoasterea legii - asa ca mai bine sa o ia cei de la Finante- Prea isi inchipuie ca au de-a-face numai cu omul din Neanderthal !)
Poate ati uitat de Decl 392 cind eu spunem 3,6102 si ei nu si nu pina cu 2 zile inainte de expirarea termenului de depunere a declaratiilor !
Concluzia - Mai bine pierdeti 3 ore studiind legislatia, asa intortocheat cum e, decit sa platiti unora care nu stiu nici la ce se refera somatia pe care v-au trimis-o !
Dan-

paturcai

#5 Mesaj de paturcai »

De exemplu, mai nou, eu am gasit un plic fara sa aiba confirmarea de primire, si culmea, POSTAUL A SEMNAT IN LOCUL MEU ca si cum as fi primito. M-am dus si am platit fara sa mai acuz...fara sa mai caut cine a semnat, bla, bla.
Si postasii sunt ... inventivi cateodata.

munteanud411

#6 Mesaj de munteanud411 »

la mine in perioada " de referinta" s-au schimbat vreo 3 postarite- toate sa fi fost "bolnave" si intr-atit de bolnave incit sa semneze confirmarile dar sa si ia deciziile de impunere / N-ar fi fost nici o chestie daca le-ar fi si platit !
Dan-

paturcai

#7 Mesaj de paturcai »

munteanud411 scrie:.... toate sa fi fost...intr-atit de bolnave incit sa semneze confirmarile dar sa si ia deciziile de impunere / N-ar fi fost nici o chestie daca le-ar fi si platit !
:lol: :lol: :lol: :lol:

Scrie răspuns