concediu cic, contributii neachitate
concediu cic, contributii neachitate
Am o intrebare, va rog:
-o salariata trebuie sa-si depuna dosarul pentru indemnizatia de crestere copil si angajatorul nu a achitat contributiile aferente salariilor.
Cum poate proceda angajata sa poata obtine indemnizatia?
Poate achita ea contributia de sanatate si cea pentru concedii medicale?
Multumesc mult!
-o salariata trebuie sa-si depuna dosarul pentru indemnizatia de crestere copil si angajatorul nu a achitat contributiile aferente salariilor.
Cum poate proceda angajata sa poata obtine indemnizatia?
Poate achita ea contributia de sanatate si cea pentru concedii medicale?
Multumesc mult!
Re: concediu cic, contributii neachitate
Nu are nici o treabă una cu alta.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
- fagarasa176
Faptul ca angajatorul nu a achitat contrbutiile nu inseamna ca salariata nu va beneficia de indemnizate.
Raspunderea este a angajatorului si atât, el raspunde penal pentru retinera la sursa si nevirarea sumelor la bugetul de stat.
Raspunderea este a angajatorului si atât, el raspunde penal pentru retinera la sursa si nevirarea sumelor la bugetul de stat.
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Multumesc!
Buna ziua! Voi nu intelegeti ca sanatatea nu are nici o legatura cu indemnizatia de crestere copil. Indemnizatia se plateste din impozitul pe salarii de catre primarii. Deci toate veniturile impozabile se iau in calcul la indemnizatie. IMPOZITUL conteaza, nu CASS. Sunt curioasa cand or sa faca impozit 0 pana in 2000 lei, de unde or sa aiba bani pentru indemnizatii.
Pentru CunaM
Si cine a discutat de CASS? s-a pus problema contributiilor (adica toate contributiile).
Si cine a discutat de CASS? s-a pus problema contributiilor (adica toate contributiile).
Ii raspundeam lui popad. Ca a intrebat daca poate sa-si plateasca salariata contributia la sanatate. Cred ca stiti foarte bine despre ce e vorba. Multa lume crede ca daca isi plateste sanatatea din urma, poate lua indemnizatie.
Scuze, partea cu plata sanatate mi-a scapat. 

Va scuz! O zi buna va doresc! 

Vezi mai bine ce instituţie plăteşte indemnizaţia CIC şi de la ce minister sunt fondurile.
Nu are nicio treabă nici cu primăria (cu excepţia faptului că actele se depun acolo pentru a nu se deplasa tot poporul interesat pînă la reşedinţa de judeţ) şi nici cu impozitul pe salarii.
Nu are nicio treabă nici cu primăria (cu excepţia faptului că actele se depun acolo pentru a nu se deplasa tot poporul interesat pînă la reşedinţa de judeţ) şi nici cu impozitul pe salarii.
Ba chiar are legatura cu primaria si cu impozitul pe salarii
Dacă aşa crezi tu, nu înseamnă că aşa şi este.
Având în vedere câte lacune ai în legătură cu legislaţia specifică veniturilor şi cheltuielilor bugetare este de mirare că nu ai prins un post prin guvern.
Câte ordine de plată pentru impozitul pe venitul din salarii ai făcut către vreo primărie?
Acum vreo 15-20 de ani se virau 25% din acest impozit în contul primăriei. Aşa a fost, dar au trecut acei de ani de mult.
Având în vedere câte lacune ai în legătură cu legislaţia specifică veniturilor şi cheltuielilor bugetare este de mirare că nu ai prins un post prin guvern.
Câte ordine de plată pentru impozitul pe venitul din salarii ai făcut către vreo primărie?
Acum vreo 15-20 de ani se virau 25% din acest impozit în contul primăriei. Aşa a fost, dar au trecut acei de ani de mult.