declaratia bilant
declaratia bilant
De astazi la Ad fin Brasov nu mai primesc bilanturile daca declaratia care apare inaintea formularelor de bilant nu este completata cu numele celui care a intocmit bilantul conform L 82 art 10 alin 4 si nu cu numele administratorului . Cum putem modifica in Saga ?
Nimic mai aberant! Declaratia aia se face de administrator si nu de cel care intocmeste sit.fin.
Aflam ce e cu declatatia asta chiar din titlul ei: "DECLARATIE in conformitate cu prevederile art. 30 din Legea contabilitatii nr.82/1991"
Art. 30. - Situaţiile financiare anuale vor fi însoţite de o declaraţie scrisă a persoanelor prevăzute la art.10 alin.(1) prin care îşi asumă răspunderea pentru întocmirea situaţiilor financiare anuale ...
ART.10 (1) Răspunderea pentru organizarea şi conducerea contabilităţii la persoanele prevăzute la art. 1 revine administratorului, ordonatorului de credite sau altei persoane care are obligaţia gestionării unităţii respective.
Aflam ce e cu declatatia asta chiar din titlul ei: "DECLARATIE in conformitate cu prevederile art. 30 din Legea contabilitatii nr.82/1991"
Art. 30. - Situaţiile financiare anuale vor fi însoţite de o declaraţie scrisă a persoanelor prevăzute la art.10 alin.(1) prin care îşi asumă răspunderea pentru întocmirea situaţiilor financiare anuale ...
ART.10 (1) Răspunderea pentru organizarea şi conducerea contabilităţii la persoanele prevăzute la art. 1 revine administratorului, ordonatorului de credite sau altei persoane care are obligaţia gestionării unităţii respective.
Ciobanua are dreptate. Nu se poate lista declaratia care trebuie semnata de persoana care intocmeste bilantul cu ultima versiune Saga.
In ultima versiune de bilant de pe www.mfinante.ro s-a actualizat aceasta declaratie . Eu am descarcat-o si am listat toate declaratiile aferente de acolo. Este o munca in plus, dar deocamdata nu exista alta solutie.
In ultima versiune de bilant de pe www.mfinante.ro s-a actualizat aceasta declaratie . Eu am descarcat-o si am listat toate declaratiile aferente de acolo. Este o munca in plus, dar deocamdata nu exista alta solutie.
-
Marian, ai perfecta dreptate, dar din pacate aflam doar noi, cei ce mai citim putin.Cele/cei de la ghiseu ce preiau bilanturi in marea lor majoritate nu citesc.Lor "li se pare".apetrem scrie:Nimic mai aberant! Declaratia aia se face de administrator si nu de cel care intocmeste sit.fin.
Mai fratilor, luati-o mai usor cu declaratia aia. Trimiteti bilantul prin posta si corespondati cu aia de la finante daca e nevoie.
Hai sa o luam pe rind:ganeam951 scrie:Ciobanua are dreptate. Nu se poate lista declaratia care trebuie semnata de persoana care intocmeste bilantul cu ultima versiune Saga.
In ultima versiune de bilant de pe www.mfinante.ro s-a actualizat aceasta declaratie
- se poate si din SAGA: schimbati temporar, pina ce listati numele administratorului cu al altei persoane si va aparea acel nume in declaratie
- cum si-au actualizat cei de la MF acea declaratie? Sa fim seriosi. In sensul ca in loc de administrator se listeaza o linie si eu completez "de mana" un nume acolo? Hai ca-i buna.Asta da actualizare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
-
bilanti
Va rog sa-mi ajutati......ce se intelege prin termenul "ALTA PERSOANA IMPUTERNICITA, POTRIVIT LEGII"...... daca luam mai amanuntit aici cine intra.... cine mai poate sa certifice bilanti in afara de celor din partea de CECCAR sau cei cu studii superioare?
In oradea, cei de la Administratia Financiara iti vor confirma Tomac, ca daca administratorul are studii economice superioare poate intocmi si semna bilantul la rubrica "alta persoana ...."tudorachea scrie:Apropo de semnaturi: daca administratorul este economist ,neangajat semneaza bilantul? si merge fara expert?
Ioana B
-
Si pentru ca lucrurile sa fie si mai "clare"
cei de la finante au scos definitiv acea declaratie din programul lor. Explicatia;
"- s-a scos modelul de declaratie care insoteste situatiile financiare, urmad ca aceasta sa se intocmeasca conform Legii contabilitatii nr.82/ 1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare"
Acu sa te tii opinii personale
la cei de la ghisee. Mai ales la cei nepregatiti.

"- s-a scos modelul de declaratie care insoteste situatiile financiare, urmad ca aceasta sa se intocmeasca conform Legii contabilitatii nr.82/ 1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare"
Acu sa te tii opinii personale

Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.