Va supun atentiei urmatoarea speta: O societatea comerciala "A" este platitoare de TVA si impozit pe venitul microintreprinderilor
1. Aceasta societate are inchiriate tertilor mai multe imobile, pentru care le refactureaza si utilitatile consumate (energie electrica), conform contractului.
Aceste utilitati sunt refacturate cu TVA, ar trebui impozitate cu 3%?
2. Societatea "A" vinde unul dintre imobile unei societati "B". Societatea "B", din motive tehnice nu poate incheia contract de furnizare a energiei electrice direct cu furnizorul acesteia (proprietarul postului de transformare este soc. "A").
In acest caz societatea "A" mai poate refactura energia electrica societatii "B"?
impozitare utilitati refacturate
-
Re: impozitare utilitati refacturate
1 da
2 nu -soc B ar trubui sa faca preluare de contract
pentru a putea deduce chelt.cu utilitati
2 nu -soc B ar trubui sa faca preluare de contract
pentru a putea deduce chelt.cu utilitati
-
buna ziua
am si eu o nelamurire referitor tot la o speta de refacturare utilitati si impozitare cu 3%
sa inteleg ca platesc 3% din ce refacturez ? sunt in pierdere....
pot mari tariful refacturat sa pot recupera cheltu cu imp.pe venit generat de refacturare ?
am si eu o nelamurire referitor tot la o speta de refacturare utilitati si impozitare cu 3%
sa inteleg ca platesc 3% din ce refacturez ? sunt in pierdere....
pot mari tariful refacturat sa pot recupera cheltu cu imp.pe venit generat de refacturare ?
- fagarasa176
Nu bagi facturile pe cheltuiala si apoi refacturezi un venit
Totul se face prin contul 461
Citeste putin si AICI
Totul se face prin contul 461
Citeste putin si AICI
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
-
am citit si acolo ca doar si eu am postat acolo si am citit si prin alte parti inclusiv codul fiscal si imi facusem o parere ca este o solutie legala sa bag pe 461 dat mai asteptam inca o opinie.... si inca astept, ca am info contradictorii
pe tema refacturarii , din ce am inteles 461 se utilizeaza cand se deconteaza nu cand se refactureaza..
multumesc
pana acum nu-mi batusem capul cu refacturarile ca erau sume mici dar a venit un nou chirias si acesta are consum mare de curent si au explodat facturile de utilitati si se pune problema acum..
deci mai astept argumente pro 461 sau contra
pe tema refacturarii , din ce am inteles 461 se utilizeaza cand se deconteaza nu cand se refactureaza..
multumesc
pana acum nu-mi batusem capul cu refacturarile ca erau sume mici dar a venit un nou chirias si acesta are consum mare de curent si au explodat facturile de utilitati si se pune problema acum..
deci mai astept argumente pro 461 sau contra
-
''Exemplul nr. 3: O societate care derulează operaţiuni imobiliare are încheiate contracte de închiriere pentru diverse spaţii dintr-un bun imobil. Pentru utilităţile necesare, printre care electricitatea, apa, telefonul, sunt încheiate contracte pe numele societăţii imobiliare, dar acestea sunt furnizate în beneficiul direct al chiriaşilor.
În cazul în care prin contractul de închiriere se stipulează distinct că plata utilităţilor nu este inclusă în preţul chiriei, societatea imobiliară poate aplica structura de comisionar pentru refacturarea acestor cheltuieli către chiriaşi.''
in cazul meu ma aflu in ipostaza de comisonar si refacturez...si nu am gasit ca intra sau nu pe venituri impozabile utilitatile refacturate..
În cazul în care prin contractul de închiriere se stipulează distinct că plata utilităţilor nu este inclusă în preţul chiriei, societatea imobiliară poate aplica structura de comisionar pentru refacturarea acestor cheltuieli către chiriaşi.''
in cazul meu ma aflu in ipostaza de comisonar si refacturez...si nu am gasit ca intra sau nu pe venituri impozabile utilitatile refacturate..