Export de marfuri
Export de marfuri
Firma la care lucrez face frecvent export de servicii, iar acum au facut si un export de marfuri.Am si eu o problema cu TVA, se mai inreg , nu se mai inregistreaza?Este cineva dragut sa-mi trimita o monografie cu ce se intampla in contabilitate in cazul asta?
Va multumesc mult

De ce ai utilizat 4428? Acest cont se utilizează, pe modelul înregistrărilor făcute de tine în cazul comerţului cu amănuntul.
În cazul tau, trebuie ţinută evidenţă cantitativ-valorică, fiind comerţ de tip "depozit".
Era suficient să contabilizezi aşa:
1.La cumparare
%=401
371
4426
2.La vinzare
4111=707
si
607=371
În cazul tau, trebuie ţinută evidenţă cantitativ-valorică, fiind comerţ de tip "depozit".
Era suficient să contabilizezi aşa:
1.La cumparare
%=401
371
4426
2.La vinzare
4111=707
si
607=371
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Chiar daca aveti comert cu amanuntul, operatia de export de marfuri este comert cu ridicata si procedezi ca atare. Si la astfel de operatii nu se utilizeaza contul 4428.visand scrie:Nu inteleg f bine de ce nu tb sa folosesc 4428, noi avem comert cu amanuntul, se considera in cazul asta comert en-gros?
Nu este o greseala. Contul 4428 este in plus in acest caz. Legat strict de operatiile de vinzare la export, sunt suficiente inregistrarile facute.visand scrie:Asta este singura gresala, nu tb sa mai fac nici o alta operatie?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.