apetrem scrie:(.......)
Incasarea unui avans nu este "vanzare cu amanuntul".
Nu are ce cauta in raportul Z.
Pentru avans se elibereaza chitanta.
In situatia in care cel care incaseaza avansul este chiar vanzatorul, sau operatorul de la casa de marcat,
acesta va opera pe casa de marcat o "introducere de numerar" (cu tasta %+ in cazul caselor Datecs).
In acest fel numerarul existent in sertarul casei va corespunde cu raportul X scos de regula de cei de la control.
E drept nu e vanzare cu amanuntul ....nu e nici serviciu nu e nici ....... e avans la un produs de asta lasa drep de interpretare , daca se elibereaza chitanta ce rost mai are introducerea sumei in casa de marcat?
"Vrei să trăieşti cum se cuvine? Învaţă mai întâi să mori." – Confucius
Nu exista sertar la casa de marcat casierul unitatii face si incasarile (vanzarile) si are si caseria ...centrala... adica daca nu are suficient numerar si ia din vanzare (care nu e tinuta separat) tre sa scoata suma din casa de marcat?
Scuze sunt cam greu de cap in perioada asta , am febra si cred ca mi sau incins si creieri
care e treaba cu banii scosi din "sertarul casei" ?
pe intelesul meu : ... daca am de facut o plata catre fz, el imi da chit, eu ii dau banii din "sertar", at tre sa scot banii din bon,....... cum? am un datecs mp 55
:arrow: Incearca Sa Cunosti Omul Inainte De a-l Eticheta Cu o Parere Proasta!
@stancui159
suma %- ,asta in cazul in care caseria e tinuta separat daca caseria (cum este in cazul meu) este "impreuna" si numerarul din caserie acopera plata nu este nevoie sa mai scoti suma din casa daca nu acopera diferenta de numerar o scoti din casa de marcat .
Mare aiureala zau asa
Sa raspund la intrebarea cu garda pentru ca am avut o noua intrevedere cu ei si tot acolo s-a ajuns. Ce controleaza? Registrele de contabilitate, registrul de casa, note de receptie, toate facute la zi. Aici e o problema pentru dumnealor ca daca ai un program destept ca SAGA si listezi tot din el nu e bine ca trebuie scris cu manuta in registre, note si registrul de casa, daca ai facut si asta de ce nu se arhiveaza in dosar separat jurnalele listate din program, apoi incep pe solduri de ce este acolo si nu dincolo...etc. Spuneam mai demult de virgula si pentru ca nu au avut ce sa gaseasca s-au luat de faptul ca am facut FAZ-ul la o unitate de transport pe calculator si ca in foile de parcurs nu am trecut modalitatea de calcul si ca o cireasa pe tort ca nu au fost km trecuti in foaie desi erau pe diagrama tahograf si pe fata foii la index. Deci pot trage concluzii cei care nu au fost verificati.
mantogp957 scrie:Sa raspund la intrebarea cu garda pentru ca am avut o noua intrevedere cu ei si tot acolo s-a ajuns. Ce controleaza? Registrele de contabilitate, registrul de casa, note de receptie, toate facute la zi. Aici e o problema pentru dumnealor ca daca ai un program destept ca SAGA si listezi tot din el nu e bine ca trebuie scris cu manuta in registre, note si registrul de casa, daca ai facut si asta de ce nu se arhiveaza in dosar separat jurnalele listate din program, apoi incep pe solduri de ce este acolo si nu dincolo...etc. Spuneam mai demult de virgula si pentru ca nu au avut ce sa gaseasca s-au luat de faptul ca am facut FAZ-ul la o unitate de transport pe calculator si ca in foile de parcurs nu am trecut modalitatea de calcul si ca o cireasa pe tort ca nu au fost km trecuti in foaie desi erau pe diagrama tahograf si pe fata foii la index. Deci pot trage concluzii cei care nu au fost verificati.
"ceva ceva" tot trebe gasit, doar nu ai vrea sa faca drumul degeaba, benzina costa..... intelegi ce vreau sa zic(citat din mafia)
:arrow: Incearca Sa Cunosti Omul Inainte De a-l Eticheta Cu o Parere Proasta!
Singura solutie gasita de mine este sa facturez si sa eliberez chitanta tot din programul SAGA (practic pe aceeasi factura eliberata se afla si chitanta). Programul face foarte bine stornari.
Nu poti elibera bon fiscal ... casa de marcat nu accepta articole cu valoare negativa sau sume negative.
In aceeasi situatie esti si atunci cand vrei sa faci un discount pe care vrei sa-l evidentiezi pe factura ... singura solutie de incasare cash este chitanta ...
Bate campii ala de la garda.
Era suficient sa deschida si sa citeasca primul articol din lege:
Art. 1. – (1) Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri cu amănuntul,
precum şi prestări de servicii direct către populaţie sunt obligaţi să utilizeze
aparate de marcat electronice fiscale.
Avansurile nu sunt nici una nici alta.
Ori este rau intentionat ori amesteca grav notiunile.