program lucru cim
-
program lucru cim
buna ziua,
am un salariat cu norma intreaga, insa in contract nu este prevazut si programul de lucru de la 9:00-17:00. trebuie sa fac act aditional sa specific programul de lucru?
multumesc!
am un salariat cu norma intreaga, insa in contract nu este prevazut si programul de lucru de la 9:00-17:00. trebuie sa fac act aditional sa specific programul de lucru?
multumesc!
-
Re: program lucru cim
Ora de intrare si iesire nu se trec in contract. Asa am inteles. Ci in pontajul zilnic. Desi si aici nu stiu cum se va face practic. Probabil cu condica de prezenta ca pe vremea lui Pazvante Chioru care era comunist inrait si ne pandea daca si cand o semnam.

“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
-
fusei ieri la itm si pusei intrebari
1. orice act adit. DATAT inaintea og ce modifica codul muncii si prevede ca se raporteaza modificarea ( prin act.adit.) inainte , SE DEPUNE CONF REGLEMENTARILOR IN VIGOARE LA DATA EMITERII adica 19 08 daca datezi documentul cu 01.08.
2.cim-urile cu 8 h nu au nevoie de modificare prin completare a orelor de munca
3.lamurire- munca in schimburi TREBUIE semnalata in CIM iar perioadele REGLEMENTATE sunt DOAR 12-24 sau 12-48
4.la contractele cu timp partial SE TREC : ZIUA SI INTERVALUL ORAR IN CARE LUCREAZA daca sunt cazuri de 8 h luna se trece ca vine joi de la 8-9 si asa mai departe....prin act additional completare CIM: ptr cei cu 4 ore /zi se mentioneaza intervalul in care lucreaza
5.condica de prezenta trebuie sa contina rubrici 'ora de sosire' si ' ora de plecare si semnatura
1. orice act adit. DATAT inaintea og ce modifica codul muncii si prevede ca se raporteaza modificarea ( prin act.adit.) inainte , SE DEPUNE CONF REGLEMENTARILOR IN VIGOARE LA DATA EMITERII adica 19 08 daca datezi documentul cu 01.08.
2.cim-urile cu 8 h nu au nevoie de modificare prin completare a orelor de munca
3.lamurire- munca in schimburi TREBUIE semnalata in CIM iar perioadele REGLEMENTATE sunt DOAR 12-24 sau 12-48
4.la contractele cu timp partial SE TREC : ZIUA SI INTERVALUL ORAR IN CARE LUCREAZA daca sunt cazuri de 8 h luna se trece ca vine joi de la 8-9 si asa mai departe....prin act additional completare CIM: ptr cei cu 4 ore /zi se mentioneaza intervalul in care lucreaza
5.condica de prezenta trebuie sa contina rubrici 'ora de sosire' si ' ora de plecare si semnatura
asa v-au spus? trebuie semnatura angajatului ?
-
semnatura salariatului
Cu asta chiar că mi-ați înveselit ziua!Deci m-am liniștit, nu trebuie semnătura angajatului, ci a salariatului!

Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
-
si cu tine...am citit repede si am inteles angajator.. mai da repede sariti..
aditionalul pentru specificare interval de lucru si ziua la contractele part time trebuie transmise si in revisal?
Un agent de vanzari,nu are program fix.De exemplu poate sa lucreze intr-o zi 3 ore,o zi sa nu lucreze si sa lucreze in schimb sambata.Practic,lucreaza in functie de comenzile pe care le are societatea.Cum trec acest lucru in pontaj?
Oare acesti guvernanti au impresia ca toata lumea lucreaza asa ca ei? Ce facem cu cei care lucreaza in zona industriala, fabrici, magazine cu program non-stop, unde oamenii au un program stabilit, unde nu se poate sa nu existe niciun caz de invoire, imbolnavire sau orice altceva si sa tb sa apelezi la un alt muncitor sa-i faca tura. Si atunci hop si itm-ul... care iti cere zeci de explicatii si dovezi ca sa lamuresti situatia.
Eu nu zic ca nu sunt angajatori care incearca in fel si chip sa ascunda realitatea, dar nu cred ca aceasta condica de prezenta era cea mai buna varianta.
Eu nu zic ca nu sunt angajatori care incearca in fel si chip sa ascunda realitatea, dar nu cred ca aceasta condica de prezenta era cea mai buna varianta.
Pt un salariat cu contract de 4 ore, se poate ca programul de lucru sa fie 8-1o si 14-16?
Daca este specificat in CIM, atunci da.
Sunt curios ce se va intampla daca omul va fi la serviciu la 13:45 (ca doar trebuie sa ajungi un pic mai repede ca sa te pregatesti), oare se va considera munca la negru?
Sunt curios ce se va intampla daca omul va fi la serviciu la 13:45 (ca doar trebuie sa ajungi un pic mai repede ca sa te pregatesti), oare se va considera munca la negru?