legea contabilitatii modificata
-
Consider ca reprezentantii statului nu au simtul realitatii,
Eu am scoala postliceala de finante contabilitate si 17 anii vechime ca contabil(bilanturi, bugete, de toate) sunt anul 4 la Management financiar contabil, specializarea contabilitate si informatica, va rog sa-mi spuneti daca pot semna bilantul (sunt asociata 40% si m-am ocupat de toate hartoagele unei microintreprinderi, sunt angajata ) si daca stiti cat eeste amenda.
Cifra de afaceri 1.5 mild, profit 60.000. Poate este cineva care imi spune cat imi ia pt semnatura de intocmit bilant si-l fac eu in programul SAGA.
Sa fie din Bucuresti ca vreau sa merg in toamna la experti si poate ma indruma si-n privinta asta.
Sa construiti bine!
Cifra de afaceri 1.5 mild, profit 60.000. Poate este cineva care imi spune cat imi ia pt semnatura de intocmit bilant si-l fac eu in programul SAGA.
Sa fie din Bucuresti ca vreau sa merg in toamna la experti si poate ma indruma si-n privinta asta.
Sa construiti bine!
-
Va rog sa imi spuneti unde in lege gasesc ca daca sunt contabil angajat al unei firme pot semna bilanturi? Deasemeni pot sa va spun ca sunt contabil autorizat cu studii medii ,sunt la facultate la contabilitate si informatica de gestiuni ,dar de la finante mi-au zis ca nu conteaza daca esti angajat trebuie sa iti semneze un expert!Va rog sa imi spuneti unde gasesc in lege!Va multumesc!ciuleil scrie:Semneaza fara probleme. Ai contract de munca, nici-o grija.
Angajata pe ce functie, contabil sef ? (selectezi contabil sef)
Daca esti angajata contabil, selectezi ''alta persoana imputernicita''
Si cei ce la ceccar au vrut sa afle.
Gasesti aici raspunsul munisterului de finante.
Daca intelegi ceva, ne spui si noua.
http://www.ceccar-caras.ro/documente/circulara.pdf
Gasesti aici raspunsul munisterului de finante.
Daca intelegi ceva, ne spui si noua.
http://www.ceccar-caras.ro/documente/circulara.pdf
Buna ziua. Stie ca o sa vi se par "batuta-n cap".....dar am citit primele 3 pagini, si nu am ajuns la o concluzie.
Eu sunt administrator al unei societati. Am si studii economice.
La predarea bilantului din 2008, cei de la mf mi-au primit bilantul intocmit de asociata mea, si semnat si verificat de mine.
Acum la bil 2009.....contabila mea.........a gresit atunci cand a trecut si la intocmit si la verificat numai pe mine. Ok, eu nu am fost atenta atunci cand am mers sa-l depun, iar cei de acolo mi-au spus ca trebuie sa fie 2 persoane diferite. Ok, am zis eu, a gresit fata, merg sa-l refaca sa treaca pe alctineva acolo, dar mi-a mai spus ca-mi trebuie si parafa de la un expert contabil. De ce??????? ultimul bilant mi l-a primit semnat de mine......., acum de ce imi cere semnatura unui expert??
Este ultima zi de depunere, va rog din suflet sa ma ajutati? ce sa fac? il semnez eu, sau caut la urgenta un expert???????
Eu sunt administrator al unei societati. Am si studii economice.
La predarea bilantului din 2008, cei de la mf mi-au primit bilantul intocmit de asociata mea, si semnat si verificat de mine.
Acum la bil 2009.....contabila mea.........a gresit atunci cand a trecut si la intocmit si la verificat numai pe mine. Ok, eu nu am fost atenta atunci cand am mers sa-l depun, iar cei de acolo mi-au spus ca trebuie sa fie 2 persoane diferite. Ok, am zis eu, a gresit fata, merg sa-l refaca sa treaca pe alctineva acolo, dar mi-a mai spus ca-mi trebuie si parafa de la un expert contabil. De ce??????? ultimul bilant mi l-a primit semnat de mine......., acum de ce imi cere semnatura unui expert??
Este ultima zi de depunere, va rog din suflet sa ma ajutati? ce sa fac? il semnez eu, sau caut la urgenta un expert???????
- teodorg133
Daca aveti studii economice super si sunteti angajata cu CIM la societ.dvs ca si contabil sef, nu aveti probleme, puteti semna bilantul la intocmit, iar la administrator puneti un asociat sa semneze... 

[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx
[/color]
nu, nu sunt angajata dar sunt administrator si asociat . Poate ca nu este acelasi lucru, dar la primul bilant pe care l-am depus, mi-sa spus ca este ok. Il pot da semnat de mine.teodorg133 scrie:Daca aveti studii economice super si sunteti angajata cu CIM la societ.dvs ca si contabil sef, nu aveti probleme, puteti semna bilantul la intocmit, iar la administrator puneti un asociat sa semneze...
- teodorg133
Raportarile contabile la 30 iunie 2009 pot fi intocmite si semnate doar de catre:
- directorul economic, contabilul-sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie, potrivit legii;
- experti contabili sau societati comerciale de expertiza contabila, membre ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR).
ps. cred ca asta e noutatea, fata de anul trecut... "doar de catre"
- directorul economic, contabilul-sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie, potrivit legii;
- experti contabili sau societati comerciale de expertiza contabila, membre ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR).
ps. cred ca asta e noutatea, fata de anul trecut... "doar de catre"
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
[/color]
Nu pot sa cred. Este aberant. In aprilie mi-au spus ca se poate, acum ca nu.
Eu l-am depus asa. Adik, nu stiu inca daca mi l-au primit, am trimsi pe cineva cu el. Daca ma suna.........ca nu mi-l primeste........si am timp.........dau fuga la un expert; daca nu ma am timp.......il las asa, si numi ramane altceva de facut decat sa-mi fac un CIM cat mai repede (in luna aug).
Voi nu steti curiosi sa vedeti daca mi-l primeste semnat de mine??? Eu da. Acolo cate capete...........atatea idei.
Ba chiar i-am spus prietenei care mi-l depune, sa se duca la altcineva la ghiseu, si nu la cea la care a fost si ieri. Sa vedem ce-o sa iasa.
Eu l-am depus asa. Adik, nu stiu inca daca mi l-au primit, am trimsi pe cineva cu el. Daca ma suna.........ca nu mi-l primeste........si am timp.........dau fuga la un expert; daca nu ma am timp.......il las asa, si numi ramane altceva de facut decat sa-mi fac un CIM cat mai repede (in luna aug).
Voi nu steti curiosi sa vedeti daca mi-l primeste semnat de mine??? Eu da. Acolo cate capete...........atatea idei.
Ba chiar i-am spus prietenei care mi-l depune, sa se duca la altcineva la ghiseu, si nu la cea la care a fost si ieri. Sa vedem ce-o sa iasa.
- teodorg133
Nu inteleg si pace un lucru:
Cine cere sa-ti dovedesti studiile la depunerea unui bilant.
Nu pot sa cred ca lumea este asa de innebunita dupa acest lucru.
Cine semneaza bilantul isi asuma raspunderea.
Proprietarul unei firmei nu este atat de smintit sa o puna pe Simona-laptareasa din colt sa-i semneze bilantul.
Stim cu totii ce spune Legea. Si mai stim ca exista oameni atat de buni si de talentati care nu au "inalte scoli". Nu vreau sa aduc in derizoriu pe cei care sunt titrati. Nu! Vreau doar sa argumentez ca exista foarte buni practicieni care mananca meseria asta a noastra pe paine.
La polul opus exista si "doctori" in economie care primesc automat statutul de "expert" si care cer niste sume pentru semnarea unui bilant de-ti cade parul de la ceas. Nici macar nu se sinchisesc sa-l rasfoiasca, i-ai pus banul pe masa si ca o mitraliera pune stampila si semneaza....
Dar ca peste tot in lumea asta mare, avem o Lege de care trebuie sa tinem cont.
Daca cei interesati pot citi printre randuri vor putea realiza ca pot depune bilantul si fara acei "superdoxati".
Cine cere sa-ti dovedesti studiile la depunerea unui bilant.
Nu pot sa cred ca lumea este asa de innebunita dupa acest lucru.
Cine semneaza bilantul isi asuma raspunderea.
Proprietarul unei firmei nu este atat de smintit sa o puna pe Simona-laptareasa din colt sa-i semneze bilantul.
Stim cu totii ce spune Legea. Si mai stim ca exista oameni atat de buni si de talentati care nu au "inalte scoli". Nu vreau sa aduc in derizoriu pe cei care sunt titrati. Nu! Vreau doar sa argumentez ca exista foarte buni practicieni care mananca meseria asta a noastra pe paine.
La polul opus exista si "doctori" in economie care primesc automat statutul de "expert" si care cer niste sume pentru semnarea unui bilant de-ti cade parul de la ceas. Nici macar nu se sinchisesc sa-l rasfoiasca, i-ai pus banul pe masa si ca o mitraliera pune stampila si semneaza....
Dar ca peste tot in lumea asta mare, avem o Lege de care trebuie sa tinem cont.
Daca cei interesati pot citi printre randuri vor putea realiza ca pot depune bilantul si fara acei "superdoxati".
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Este normal ca doctorii in economie sa primească statutul de expert contabil. Titlul de doctor se obtine in urma unui efort considerabil: referate, examene si o teza sustinuta public publicabila, efort care depaseste cu mult traseul care trebuie parcurs pentru a deveni expert. Dar asta nu justifica in nici un mod aroganta si superficialitatea unora, cu atat mai mult cu cat doctorii in economie au o specializare foarte buna pe un subiect restrans si sunt de regula mai mult teoreticieni decat practicieni.
De acord, sunt
Nimeni nu ar trebui sa semneze un bilant numai pentru ca poate. Este insa un compromis pe care unii il fac din dorinta nesabuita de a obtine bani cu usurinta. Admitand ca legea trebuie respectata, daca expertii contabili si doctorii in economie nu ar semna bilanturi neverificate pe o suma mai mare sau mai mica, cei care "nu au inalte scoli", dar "mananca meseria pe paine" ar ramane fara obiectul muncii pentru ca asta a fost voia legiuitorului.
Solutia mi se pare simpla (unde este posibil): obtinerea statutului de expert.
De acord, sunt
dar exista incompetenta, aroganta si superficialitate la orice nivel.paturcai scrie:... oameni atat de buni si de talentati care nu au "inalte scoli"...
Nimeni nu ar trebui sa semneze un bilant numai pentru ca poate. Este insa un compromis pe care unii il fac din dorinta nesabuita de a obtine bani cu usurinta. Admitand ca legea trebuie respectata, daca expertii contabili si doctorii in economie nu ar semna bilanturi neverificate pe o suma mai mare sau mai mica, cei care "nu au inalte scoli", dar "mananca meseria pe paine" ar ramane fara obiectul muncii pentru ca asta a fost voia legiuitorului.
Solutia mi se pare simpla (unde este posibil): obtinerea statutului de expert.