transporturi in Republica Moldova

burcam622

transporturi in Republica Moldova

#1 Mesaj de burcam622 »

va rog nu am lucrat pana acum cu exporturi si nu stiu cum sa procedez,am o soc.care transporta marfuri in RM si am inteles ca se factureaza fara TVA si in dolari,soferul face deconturi cu toate cheltuelile si ataseaza si bonuri de motorina si diferite taxe si cheltuieli in lei moldovenesti,intrebarea mea este daca pot trece bonurile de motorina pe cheltuieli si daca tin cont de TVA si daca alimenteaza in Romania pentru cursa de RM deduc TVA?La decont soferul pune si bonurile fiscale de la unit.unde a mancat pot sa le contabilizez si unde le trec in 623?
Am si un bilet la ordin prin care clientul soc.achita furnizorul,suma este c-am mare de 176000 ,deci aceasta suma nu trece prin contul soc.este corect sa fac compensarea doar pe baza biletului sau mai trebuie si un proces de compensare?Va multumesc .

tomac

#2 Mesaj de tomac »

1.Da poti trece pe cheltuieli combustibilul cumparat pe parcursul cursei
2.Nu poti deduce TVA decat de pe bonuri sau facturi emise de societati inregistrate in scopuri de TVA in Romania.
3.Stabilesti diurna pe zi si-i decontezi in limita diurnei. Aceasta este deductibila la 2,5 x nivelul maxim pentru bugetari. Ceea ce depaseste este nedeductibil. Nu te complica cu bonuri trecute prin 623.
Cu bilet la ordin nu se face compensare. Acesta poate fi scontat sau girat. Nu are importanta suma.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

burcam622

#3 Mesaj de burcam622 »

multumesc foarte mult TOMAC

ursachii

#4 Mesaj de ursachii »

In ce priveste parcursul extern ai legislatia aici: http://www.cci.ubbcluj.ro/outgoing-mobi ... 8-1995.pdf

Cheltuielile de deplasare nu mai sunt conditionate de realizarea de profit.

Scrie răspuns