tiparire situatii
tiparire situatii
Incepand de azi functia de TIPARIRE blocheaza toate celelalte functii inclusiv pe cea de iesire. Cum se poate reactiva functia TIPARIRE?
- Administrator
-
O posibilitate de setare a imprimantei ar fi utila
La printare ar fi de mare ajutor ca pe varianta cu Preview sa se poata face si ceva setari asupra imprimantei mai ales ca acest lucru este foarte usor de realizat prin adaugarea unui simplu cuvant in comanda de printare a raportului. Mai exista imprimante care imprima fata-verso, sau imprima color, imprimante cu mai multe tipuri de hartie etc. in momentul de fata singura solutie este sa iesi din Saga, sa modifici setarile implicite, sa intri inapoi in Saga, sa printezi o foaie sau doua si apoi sa schimbi la loc setarile implicite. Sincer e un pic cam multa pierdere de timp mai ales cand totul se poate rezolva prin simpla adaugare a comenzii "Prompt" in cadrul liniei Report.
Ce situatii se listeaza la sfarsit de luna?
Ma intereseaza mai ales iesirile. Am cateva sute de facturi si nu stiu ce sa listez si de unde. La operatii - iesiri si la partea de sus exista o tiparire si acolo daca a-si putea alege perioada ar fi cel mai simplu si o listare mai scurta a facturilor emise in luna respectiva.
Dar ma intereseaza si celelalte situatii, cum procedeaza colegii.
Ma intereseaza mai ales iesirile. Am cateva sute de facturi si nu stiu ce sa listez si de unde. La operatii - iesiri si la partea de sus exista o tiparire si acolo daca a-si putea alege perioada ar fi cel mai simplu si o listare mai scurta a facturilor emise in luna respectiva.
Dar ma intereseaza si celelalte situatii, cum procedeaza colegii.
Acum depinde si de cum ai contabilitatea: global-valorica, cantitativ valorica.
1. Global-valorica:
a) - centralizatorul de NIR-uri (Intrari, FILTRU-e un icon acolo, se alege perioada de filtrare sa zicem Martie 2008, si reprezinta intrarile de marfuri cu pret prestabilit unde se gaseste adaosul comercial prezumat a se realiza)
b) - jurnal de cumparari (din SITUATII-LISTARI)
c) - jurnal de vanzari (din SITUATII-LISTARI)
d) - raport de gestiune
e) - Costul marfii vanduta (din Inchidere luna se apasa "imprimanta
2. Cantitativ-valorica:
- b, c
- situatia stocurilor pe gestiuni
Registrul jurnal, balanta
1. Global-valorica:
a) - centralizatorul de NIR-uri (Intrari, FILTRU-e un icon acolo, se alege perioada de filtrare sa zicem Martie 2008, si reprezinta intrarile de marfuri cu pret prestabilit unde se gaseste adaosul comercial prezumat a se realiza)
b) - jurnal de cumparari (din SITUATII-LISTARI)
c) - jurnal de vanzari (din SITUATII-LISTARI)
d) - raport de gestiune
e) - Costul marfii vanduta (din Inchidere luna se apasa "imprimanta
2. Cantitativ-valorica:
- b, c
- situatia stocurilor pe gestiuni
Registrul jurnal, balanta
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
-