Buna ziua
o intrebare
Am posibilitatea de a calcula, din program, dobanzi si penalitati de intarziere pentru facturile neachitate la timp de clienti?
multumesc.
dobanzi si penalitati
- fagarasa176
Re: dobanzi si penalitati
Nu am lucrat cu astfel de cazuri, dar dacă există contracte încheiate cu clienții, am văzut în manualul de utilizare despre meniul Contracte, că scrie următoarele:
Tipuri de contracte
Informaţiile din acest ecran se completează înainte de a introduce datele despre contracte.
Aici se definesc tipurile de contracte încheiate cu clienţii (de ex. Abonament lunar 15, Abonament lunar 10, Rate magazin, etc.).
Informaţiile ce sunt solicitate de acest ecran sunt:
Denumirea - se introduce un nume generic al tipului de contract.
Moneda - se poate alege lei sau valuta.
Durata - poate fi fixa, sau nelimitată.
Penalizări/zi - procentul de penalizare pe zi, pentru neplata la termen.
Zile scad. - numărul de zile acordat ca termen de plată de la data emiterii facturii/scadenţei ratei.
Cont credit - contul de venituri în care se va înregistra valoarea sumelor facturate lunar conform contractului (de regulă acestea vor fi conturi din grupa 70)
Cont penalizări - contul de venituri în care se vor înregistra penalităţile pentru neplata în termen (acesta poate fi 7581 sau un analitic al acestuia)
Cont avansuri - contul în care se va înregistra avansul primit de la client (419 sau un analitic al acestuia)
Grupa - se va selecta numai dacă a fost definită în prealabil.
Tipuri de contracte
Informaţiile din acest ecran se completează înainte de a introduce datele despre contracte.
Aici se definesc tipurile de contracte încheiate cu clienţii (de ex. Abonament lunar 15, Abonament lunar 10, Rate magazin, etc.).
Informaţiile ce sunt solicitate de acest ecran sunt:
Denumirea - se introduce un nume generic al tipului de contract.
Moneda - se poate alege lei sau valuta.
Durata - poate fi fixa, sau nelimitată.
Penalizări/zi - procentul de penalizare pe zi, pentru neplata la termen.
Zile scad. - numărul de zile acordat ca termen de plată de la data emiterii facturii/scadenţei ratei.
Cont credit - contul de venituri în care se va înregistra valoarea sumelor facturate lunar conform contractului (de regulă acestea vor fi conturi din grupa 70)
Cont penalizări - contul de venituri în care se vor înregistra penalităţile pentru neplata în termen (acesta poate fi 7581 sau un analitic al acestuia)
Cont avansuri - contul în care se va înregistra avansul primit de la client (419 sau un analitic al acestuia)
Grupa - se va selecta numai dacă a fost definită în prealabil.
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!