Societate nou infiintata

becsenescu

Societate nou infiintata

#1 Mesaj de becsenescu »

Dragii mei, acum ca am observat ce bine functioneaza forumul si ce lamuriri complete primesc, mai am o intrebare... :)
Am o societate nou infiintata la care i-au iesit actele de la Reg. Com. Urmatorii pasi sunt:
-trebuie sa merg la finante sa fac declaratia 010 in termen de 15 zile
-trebuie sa cumpar jurnalelele obligatorii: registrul jurnal, registrul inventar si registrul cu impozitul pe profit
-daca firma s-a infiintat in martie 2008 si este platitoare de TVA si impozit pe profit, chiar daca nu are activitate trebuie sa depun declaratia 300 si 100?
Cam asta stiu eu ca trebuie facut. V-as ruga sa ma jutati si pe mine cu alte informatii in ceea ce priveste actiunile ce trebuiesc intreprinse si sa ma corectati daca gresesc.
Mentionez ca sunt incepatoare in acest domeniu cu toate ca lucrez cu Saga de vreo 3 ani.
Va mutumesc anticipat pentru ajutor.

avramg

#2 Mesaj de avramg »

-nu mai trebuie sa depui 010,deoarece aceasta se transmite direct de la Registrul Comertului.
-trebuie sa mai cumperi si registrul unic de control
-de la Adm Fin trebuie sa depui cerere ptr eliberarea certificatului de inregistrare in scopuri de TVA
-TREBUIE SA DEPUI PTR LUNA ARTIE DECL. 100 SI 300

fartana739

societate nou infiintata

#3 Mesaj de fartana739 »

Eu stiu ca se depune declaratia 010 la finante la infiintare, pentru ca nu de mult am fost in aceeasi situatie.

iarovoim

#4 Mesaj de iarovoim »

Registrul de evidenta fiscala deasemenea!
Mergi cu Declaratia 010 la Directia Judeteana a Finantelor Publice pentru a o depune!

paturcai

#5 Mesaj de paturcai »

avramg scrie:-nu mai trebuie sa depui 010,deoarece aceasta se transmite direct de la Registrul Comertului.
-trebuie sa mai cumperi si registrul unic de control
-de la Adm Fin trebuie sa depui cerere ptr eliberarea certificatului de inregistrare in scopuri de TVA
-TREBUIE SA DEPUI PTR LUNA MARTIE DECL. 100 SI 300
Asa este declaratia 010 nu se mai depune. Poti incerca sa mergi cu ea completata dar ti-o vor da inapoi spunand ca existi si nu mai trebuie sa o depui.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

bolbai

#6 Mesaj de bolbai »

Declaratia 010 nu se mai depune de ceva timp pentru firmele nou infiintate.
Ioana B

mihaim598

#7 Mesaj de mihaim598 »

asa cum am vazut mentionat de voi...intr-adevar datele se transmit de la reg comertului
dar ce ziceti de faptul ca avocatul a gresit si a declarat o firma noua platitor de tva si impozit pe profit...cand de fapt asociatul a cerut neplatotor de tva si microintreprindere

am fost la admin sector 6 inainte de 31.01.2008 si mi-au spus ca pot face decl 010 in care sa trec modificarile...am facut

ma uit acum pe site la MF si vad ca apare cu aceleasi date trimise de reg comertului

stiti cum se procedeaza sa intru in normal? am facturat deja fara TVA

multumesc anticipat
maria

iosiff

#8 Mesaj de iosiff »

Nu ma mira faptul ca datele de pe site nu sunt conforme cu realitatea ( mi sa intamplat la mai multe firme ) , asa ca luati decl 010 si ducetiva la admin fin si spunetile ca ati vazut ca datele de pe net nu sunt corecte ( astfel va veti trezi cu scrisori de atentionare legat de declaratia 100 si 300 nedepuse )

paturcai

#9 Mesaj de paturcai »

Orice modificare in vectorul fiscal se face in termen de 30 de zile.
In cazuri exceptionale sigur ca se face declaratia 010.
Cazul tau este concludent: faci in termen de 30 de zile de la infiintare declaratie 010 si in vectorul fiscal te inregistrezi asa cum doreste firma.
Pe de cealalta parte nu-i mai putin adevarat ca intreprinzatorul a fost intrebat de avocat cum vrea sa fie firma. Avocatul nu-i un tampit care daca ii spui NEPLATITOR el sa aleaga platitor, etc.
Intreprinzatorul a constatat ca va fi dezavantajat in momentul in care tu l-ai intrebat si i-ai explicat. Greseala nu este a avocatilor ci a celor care nu vorbesc intai cu un contabil ai apoi sa se duca cu lectia invatata la avocati.
Sincer eu nu-i cred pe acesti intreprinzatori care se dau naivi.
Stii cum e vorba aia: Seara m-am culcat sanatos si dimineata m-am trezit mort.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

mihaim598

#10 Mesaj de mihaim598 »

buna,

sa va povestesc mai departe cu societatea mea.....
ma duc la AF sector 6 si stupoare nu se vede in sistem nici o modificare de vector fiscal.
ma duc si intreb la PJ si ce mi se spune....ca asta e....daca s-a gresit la registru ei nu au ce face si ca eu nu mai pot face nimic....adica declaratia mea 010 au bagat-o undeva??? Dumnezeu mai stie.
stie cineva daca intr-adevar s-a abrogat cumva aceasta declaratie 010???

multumesc frumos

un contabil la limita nervoasa
maria

ps...pe deasupra mai e si firma fratelui meu...dar asta nu conteaza...ca fapt divers.

mihaim598

#11 Mesaj de mihaim598 »

buna seara,

imi da si mie cineva o solutie? pls

multam
maria

bucura896

#12 Mesaj de bucura896 »

Daca ai depus tu o decl 010 si la ei nu apare modificarea facuta de tine prin acest 010 du-te la ei cu exemplarul tau 010 si iti va face modificarile pe loc.

bolbai

#13 Mesaj de bolbai »

In mod sigur se mai si greseste la introducerea datelor in sistem, asa ca ... daca tu ai 010 semnat du-te si ajuta-i sa se lamureasca. In plus, intr-adevar 010 nu se depune la soc nou infiintate, dar eu sfatuiesc toti contabilii care preiau firme noi sa verifice prima si prima data vectorul fiscal daca e nevoie sa depune 010 pentru modificari, si sa ceara un extras de rol, deoarece nu intotdeauna ceea ce e reflectat in conturile din contabilitate apare si la Administratia Financiara. :wink:
Ioana B

stanr681

#14 Mesaj de stanr681 »

Pentru becsenescu:
1. e bine sa mergi cu 010 in 30 zile de la infiintare (personal, doar sectorul 4 mi-a primit-o, restul nu)
2. daca firma s-a infiintat in martie, obligatoriu depui decontul de TVA ( cu TVA-ul din facturile de infiintare) si D100 (impozit profit 0, asta daca nu ai si salariati declarati, caz in care depui si D102 si treci in D100 si impozitul pe salarii )
3. In 30 zile tb. achizitionate de la finante reg. unic de control si cel de evidenta fiscala (cca 100 ron);
4. Trebuie achizitionate de la orice librarie registrul jurnal si registrul inventar ;
5. tot in 30 zile ar fi recomandabil sa depui decizia de numire a unei persoane responsabile la Of. spalarii banilor;
6. in termen de 15 zile de la angajarea primului salariat tb sa depui decl. pe propria raspundere la fd. de risc si accidente;

Pentru mihaim598:
mergi cu exemplarul tau 010 la finante sa verifici, pe site nu sunt actualizate ( eu apar dupa mai bine de un an platitoate de TVA , dar nu si de impozit pe profit / venit). Daca la adm. este ok, nu-ti bate capul!

simonag

#15 Mesaj de simonag »

intreb si eu !dar la itm ,cas si sanatate care sunt pasii de urmat ptr o firma nou infiintata?

Scrie răspuns