declaratie rectificativa la impozit pe dividende

ignata

declaratie rectificativa la impozit pe dividende

#1 Mesaj de ignata »

Soc este in control de fond, perioada controlata 01.03.2004-31.12.2006.
La intocmirea situatiei privind impozitul pe dividende 2006 am observat ca in mod eronat s-a calculat ,s-a platit si a fost declarat ca fiind impozit pe div aferent numai pers fizica desi unul dintre actionarii este societate com.
Credeti ca pot depune o declaratie rectificativa :?: Va multumesc

apetrem

#2 Mesaj de apetrem »

Declaratia rectificativa se poate depune oricand.
Cu o singura exceptie: sa nu se refere la diferentele de impozite stabilite prin actele de control.
In concluzie, depinde de organul de control, daca le va cuprinde sau nu in actul de control.

ciuleil203

#3 Mesaj de ciuleil203 »

Pt.impozitul aferent persoane fizice, declarat mai mult decat trebuia, faci 710, si corectezi cu suma corecta. Pt. impozitul aferent persoane juridice
datorat si nedeclarat, trebuie sa depui 100.
Aici ai o sursa nedeclarata si o sa-ti spuna ca trebuie sa platesti amenda, dupa aceea iti primeste declaratia.
Daca intri in audienta, poate obtii un avertisment.
Dupa aceea ai un o.p. achitat in contul de imp.div.pers.fizica, in loc de
pers.juridica, si am auzit ca se face o cerere , prin care soliciti schimbarea
destinatiei viramentului.
Nu stiu daca prin p.v. de control poate sa faca toate aceste mentiuni,
avand in vedere ca este tot bugetul statului, cum avem acum contul unic.
Ciulei

mantogp957

#4 Mesaj de mantogp957 »

Pai daca societatea este in control cum o mai depune? De la data emiterii deciziei de control nu mai poate sa depuna nimic pana la incheierea controlului care v-a stabili in raportul de control daca are ceva de platit, deci nu mai poate declara nimic, doar isi constituie obligatiile de plata stabilite de control.

apetrem

#5 Mesaj de apetrem »

Si daca "organul" se face ca ploua si nu aminteste nimic despre subiectul in cauza, ce facem? Ramanem in eroare? Bineanteles ca nu si vom proceda la intocmirea rectificarilor de rigoare.

tomac

#6 Mesaj de tomac »

mantogp957 scrie:Pai daca societatea este in control cum o mai depune? De la data emiterii deciziei de control nu mai poate sa depuna nimic pana la incheierea controlului care v-a stabili in raportul de control daca are ceva de platit, deci nu mai poate declara nimic, doar isi constituie obligatiile de plata stabilite de control.
Ce vorbeşti? De unde rezultă chestia asta? Că m-am contrazis şi eu cu cei de la control.În afară de menţiunea de pe avizul de inspecţie fiscală nu există niciun act normativ care să-ţi interzică depunerea de declaraţii rectificative.
Acea menţiune e fără bază legală, întrucît aşa cum spune şi colegul apetrem, declaraţii rectificative conform codului de procedură fiscală se pot depune oricând.
Niciunul de la control nu a fost în stare să-mi arate vreun act normativ, în vigoare, cu care să mă combată.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

stanr681

#7 Mesaj de stanr681 »

Ai dreptate, dar ca sa iti primeasca 710 te obliga sa dai o declaratie pe propria raspundere ca rectificarea nu se face ca urmare a unui control. Ceri baza legala , te trimit la sefa care-ti spune sa faci sesizare scrisa , daca nu-ti convine, si sa astepti...

Scrie răspuns