iesiri aviz-materiale constructii
-
iesiri aviz-materiale constructii
Am urmatoarea situatie: o firma de constructii care executa lucrari pentru terti, face aviz pentru materialele luate din magazinul propriu pentru lucrarile de la tertul respectiv, avizul il face pe numele sau urmand ca la terminarea lucrarii sa faca factura pentru tertul respectiv pe baza devizului de lucrari ce include si materialele luate pe avizul intocmit pe numele firmei de constructii. Intrebare: Mai fac inregistrare pentru iesirea pe aviz sau il atasez la deviz si inregistrez doar factura finala? Am intrebat pentru ca din punctul meu de vedere aici apare o problema, materialele luate sunt marfuri iar factura va fi de prestari servicii si stocul de marfa cum se mai scade? Dati-mi o solutie, va rog! Multumesc!
Daca ai facut aviz din magazin in santier e normal sa inregistrezi avizul, dar il inregistrezi ca un transfer din magazin intr-o gestiune de materiale auxiliare, unde se vor inregistra prin 3021, 303, 3028 dupa caz in pret de achizitie.
Nu mai au caracter de marfa in acest caz, cita vreme le tratezi ca fiind consumate si le si incluzi in deviz ca materiale.
Nu mai au caracter de marfa in acest caz, cita vreme le tratezi ca fiind consumate si le si incluzi in deviz ca materiale.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
E adevarat si este si corect din punct de vedere contabil dar problema este ca gestionara magazinului a facut avizul la pret de vanzare, l-a scazut din gestiune prin raportul zilnic iar facturile rpivind executia lucrarii nu inchid in luna respectiva avizele emise adica devizele care insotesc facturile nu includ toate materialele ridicate pe aviz, lucrarea urmand sa continue si in luna urmatoare. Am pus problema pentru ca la inventarierea facuta s-au constatat diferente intre teren si inregistrarile contabile si cand am cautat am gasit ce v-am spus. Cum credeti ca este mai bine sa actualizez stocul de marfa in urma inventarierii generale sau sa o iau de la inceput cu stornari de operatii si inregistrari din nou cu avize si facturi conform devizelor iar diferenta de materiale sa ramana pe 418? Multumesc pentru raspuns!
Gestionara a procedat corect, nu avea cum sa scada gestiunea altfel decit in pret de vinzare.
Problema e la receptia sub forma de materiale. Acolo trebuie facuta in pret de achizitie. Faptul ca in lucrare nu sunt incluse toate materialele, nu e o problema, acestea ramin pe stoc.
Se inventariaza marfa in magazin si materialele in santier. Nu se foloseste 418 in acest caz. E vorba, totusi de un transfer in cadrul aceleiasi societati si nicidecum catre terti.
Problema e la receptia sub forma de materiale. Acolo trebuie facuta in pret de achizitie. Faptul ca in lucrare nu sunt incluse toate materialele, nu e o problema, acestea ramin pe stoc.
Se inventariaza marfa in magazin si materialele in santier. Nu se foloseste 418 in acest caz. E vorba, totusi de un transfer in cadrul aceleiasi societati si nicidecum catre terti.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-