analitic la casa? 5311.1

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
danilevicis

analitic la casa? 5311.1

#1 Mesaj de danilevicis »

1) mi am facut 2 analitice pentru introducerea monetarelor de la magazine, respectand instructiunile din help, doar ca am pus 5311.1 si 5311.2. Era foarte bine pt ca ma duceam pe fisa contului, cumulat, si urmaream in luna totalul. Doar ca, la registrul de casa, am vrut sa listez totalul din ziua si am dat 5311 si nu mi a luat si analiticele. de aceea am devalidat totul si am repus 5311. Insa imi pare rau pt ca acum nu stiu cum sa urmaresc pe magazine vanzarile. Daca dau 707.1 la fisa contului nu am tva ul . Voi cum faceti?
2) LA MULTI ANI! DE 8 MARTIE. SA TRAIASCA FEMEILE!
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

lupitaa

#2 Mesaj de lupitaa »

Creaza cate o grupa pentru fiecare gestiune (MAG1 pentru magazinul 1 si MAG2 pentru magazinul 2) si baga-le in iesiri cand introduci monetarele => fisa contului o poti urmari si pe grupe (5311) iar registrul de casa ramane cumulat pe sintetic 5311. Vanzarile se pot urmari si in jurnalul de vanzari separat, filtrand pe cele doua grupe sus in dreapta, langa an, de unde poti alege grupa.

tomac

#3 Mesaj de tomac »

Eu iti recomand sa lucrezi pe gestiuni distincte.
Cea mai simpla modalitate in cazul tau este sa-ti creezi 2 clienti fictivi: "Vanzare magazin 1" si "Vanzare magazin 2" si la ambii sa-ti setezi contul 5311.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

danilevicis

#4 Mesaj de danilevicis »

am sa fac asa cum ai spus tu tomac, mersi. O alta problema pe care o intampin:
- eu ma descurc binisor cu operarea in saga. Insa am doi angajati care sunt mai zapaciti si uneori stau cu inima stransa cand plec de la birou sau merg pana la banca si opereaza ei. (ma refer la operarea facturilor la iesiri). Iata care este problema:Am vazut ca la INTRETINERE BAZA DE DATE este bifa cu salvarea dimensiunilor coloanelor si tabelelor. Si am mai vazut ca in ecranul de iesiri poti tracta cu mausul coloanele si ti le poti ordona cum doresti. Pana aici toate bune si frumoase. Insa, daca ies din ecranul de iesiri pt alte ecrane,ordinea mi se strica. Ar fi tare bine daca bifa aceia de la INTRETINERE sa fixeze "tepene" coloanele din iesiri asa cum doresc eu.
Iar ca argumente ca nu este un moft as spune urmatoarele:
1) operatorii zapaciti, din viteza, dorind sa tasteze cantitatea produsului, pot tasta gresit peste cota de tva care este inaintea cantitatii si salvand nu se genereaza un avertisment. Astfel se denatureaza plata tva.
2) chiar daca pretul este setat in articole, am avut chiar azi un caz cand operatorul a gresit tastand aiurea peste pretul bun cifra 9, reiesind un pret mai scump, iar clientul s-a intors cu reprosul de rigoare.
Imi cer scuze pt lungul mesaj, sper sa am noroc, poate intr-o actualizare sa se cupleze bifa aia cu coloanele din iesiri, pt ca eu m-as gandi sa mi le aduc mai in fata si sa le largesc. Multumesc si ma iertati!
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

lupitaa

#5 Mesaj de lupitaa »

Unde se poate urmari separat situatia vanzarilor pentru clientul "Vanzare magazin 1" sau "Vanzare magazin 2"? Mi-ar fi mai usor sa nu mai introduc si grupa cand operez monetarele (uneori uit sa bag grupa). La situatia incasarilor pe fiecare gestiune in parte, pana acum m-am ajutat de grupe la fisa contului 5311, fiindu-mi utila si listarea jurnalelor de vanzari pe gestiuni (filtru dupa grupa).

tomac

#6 Mesaj de tomac »

In ecranul de iesiri, folosindu-te de filtre. Poti lista si centralizator.

lupitaa

#7 Mesaj de lupitaa »

Multumesc. E mai simplu asa decat cu grupele. :wink:

cretuc97

#8 Mesaj de cretuc97 »

tomac scrie:Eu iti recomand sa lucrezi pe gestiuni distincte.
Cea mai simpla modalitate in cazul tau este sa-ti creezi 2 clienti fictivi: "Vanzare magazin 1" si "Vanzare magazin 2" si la ambii sa-ti setezi contul 5311.

Dar registrul de casa nu trebuie tinut separat pt fiecare punct de lucru?

tomac

#9 Mesaj de tomac »

Aici nu e vorba de puncte de lucru. E vorba de 2 magazine, gestiuni distincte. Daca ai avea un punct de lucru in alta localitate decat cea in care ai sediul, da poti avea 2 registre de casa distincte.

cretuc97

#10 Mesaj de cretuc97 »

Deci daca am 3 magazine in acelasi oras, pot sa tin o singura casa pt ele?

tomac

#11 Mesaj de tomac »

Da.

Scrie răspuns