Nelamurire inregistrare cheltuieli

latascul

Nelamurire inregistrare cheltuieli

#1 Mesaj de latascul »

Buna tuturor,
Sunt la inceput de drum in domeniul contabilitatii si nu stiu cum ar fi corect sa inregistrez niste facturi ale unui client care presteaza servicii de amenajare peisagistica. Are achizitii de rulouri de gazon si am fost sfatuita sa le inregistrez pe contul contabil 604 pentru ca nu stocheaza aceste rulouri. Este corect cum am procedat? Mai are si alte materiale precum banda teflon, aspersor, coturi, dibluri etc. pe care la fel le-am inregistrat pe 604, dar nu sunt sigura ca am procedat foarte corect. Nu vreau sa ma incurc, cu NIR-uri, bonuri de consum pentru ca nu stocheaza materialele. Tot ce cumpara, foloseste la fiecare lucrare contractata.

Totodata, clientul meu a achizitionat si hidrofoare tot pentru beneficiari si automat nu se stocheaza. Pe ce cont contabil ar trebui sa le inregistrez???

Multumesc.

tomac

Re: Nelamurire inregistrare cheltuieli

#2 Mesaj de tomac »

În mod normal dacă sunt cumpărate pentru a fi montate la beneficiari, fie se stochează și se consumă prin bon de consum, fie dacă s-au cumpărat pe măsură ce s-au montat e ok cu trecere pe costuri direct, dar și aici trebuie ținut seama de eventuale lucrări în curs de executare și nefinalizate la finele lunii în care s-au consumat acele bunuri.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

latascul

Re: Nelamurire inregistrare cheltuieli

#3 Mesaj de latascul »

Va multumesc frumos. Materialele au fost achizitionate si folosite la fiecare lucrare. Nu ramane nimic pe stoc pentru ca nu are spatiu de depozitare.

Scrie răspuns