TVA facturi avansuri intracomunitare
- floream317
Re: TVA facturi avansuri intracomunitare
Buna seara!Vin si eu cu o intrebare: am avut o factura de avans intracomunitar în martie si tot in martie, peste cateva zile,
a venit factura finală pe care e stornat avansul la poziția a 2 a. Cum introduc în saga o factura cu 2 cursuri valutare- unul ptr marfa sosită și cel ptr stornarea avansului? Mă gândeam sa bag factura de 2 ori, prima data ptr marfa si a doua oara ptr stornarea avansului, ce ziceți, cum e corect sa operez in saga
? Mulțumesc

-
Se storneaza prima factura la cursul la care a fost inregistrata (se pune la data, data la care este primita factura finala, dar se pastreaza cursul intital de la "avans")
Se adauga factura "finala" (care contine la a doua pozitie stornarea avansului) pe care se trece numai pozitia care trebuie inregistrata (cea cu plus)
Se compenseaza factura de storno cu cea pozitiva si...asta e tot.
Se adauga factura "finala" (care contine la a doua pozitie stornarea avansului) pe care se trece numai pozitia care trebuie inregistrata (cea cu plus)
Se compenseaza factura de storno cu cea pozitiva si...asta e tot.
Multumesc pt raspuns.Mai am o intrebare: acum dupa ce am facut compensarea, in situatia furnizorului imi ramane o diferenta de 2.12 lei rezultata din utilizarea celor doua cursuri valutare diferite (un curs mai mare pt factura finala pozitiva, factura de avans a fost platita la un curs valutar mai mic).Este corect sa fac eu nota contabila 401=765 s au este vreo optiune de a face Saga aceasta operatie.....intreb pt ca mi e frica sa nu denaturez cumva situatia diferentelor de curs valutar.Multumesc inca o data!
Daca iti ramane factura neachitata cu suma de 2.12 lei pozitioneaza-te pe ea cu "plata" si in loc de 5311 pui 758, ca altfel, daca faci NC, iti ramane fc.neachitata.