sume mari in casieria unitatii

turdaa

sume mari in casieria unitatii

#1 Mesaj de turdaa »

Firma de transport marfa (extern). Urmeza sa cer rambursare de tva (60.000 lei) asa ca am cerut opinia unui inspector care imi face controlul de fond la alta firma.
1.nu am CMR-uri si nici foi de parcurs dar am desfasuratoare de la supravegherea GPS
2.in casierie am scripic si faptic 51.000 de euro+10.000 lei
Inspectorul mi-a spus ca sunt suficiente desfasuratoarele GPS, dar o sa am probleme cu sumele din casierie, fara sa imi dea mai multe detalii.
E corect?

prunam

Re: sume mari in casieria unitatii

#2 Mesaj de prunam »

Daca in balanta (scriptic) ai 51.000 de EURO si 10.000 de lei si la control ii poti pune pe masa inspectorului sa numere 51.000 de EURO si 10.000 de lei nu este absolut nicio problema ! :D

balazse

#3 Mesaj de balazse »

Pentru TurdaA
Vezi daca nu se pot ridica niste dividende, returna din aport, etc.

turdaa

#4 Mesaj de turdaa »

A ridicat dividende, pe 4551 nu are nimic... Administratorul nu mai vrea sa plateasca impozit pe dividende. Vrea sa ii dea statul ce ii datoreaza si dupa aia sa isi plateasca si el impozitul pe dividende.
Ma mai gandeam ca poate ar fi mai ok sa costitui in balanta dividende si evident impozit pe dividende, chiar daca nu sunt ridicate...... dar nu stiu daca ajuta foarte mult pt ca tot ramane pe casa cu sume asa mari.

costachet982

#5 Mesaj de costachet982 »

De ce nu-i pune in banca?

avramg

#6 Mesaj de avramg »

pentru ca nu-i are fizic.....

prunam

#7 Mesaj de prunam »

.. pai colegu' turdaa a spus ca "2.in casierie am scripic si faptic 51.000 de euro+10.000 lei" ... faptic .. faptic ! :D

turdaa

#8 Mesaj de turdaa »

Ii are.... dar ii foloseste.... nu vrea sa-i puna in banca si sa plateasca comisioane la ridicare (plus ca e incapatanat). Eu personal i-as fi pus la banca, decat sa trebuiasca sa ii arat la control. Mai stii, poate or sa zica "domnii": "pai, tu ai destui, la ce sa iti mai rambursam TVA-ul... "

prunam

#9 Mesaj de prunam »

Acum serios: daca in momentul controlului are sold in registrul de casa 10.000 de lei si la cel in valuta 51.000 de EUR si ii poate arata (pune pe masa) instant inspectorilor de la ANAF nu este absolut nicio problema ! ... si faza cu "ai destui bani, de ce sa-ti mai rambursam TVA-ul" e copilareasca ... are societatea dreptul de rambursare, totul este in regula, asta e - firma trebuie sa primeasca banutii din TVA ! :D

costachet982

#10 Mesaj de costachet982 »

turdaa scrie:Ii are.... dar ii foloseste.... nu vrea sa-i puna in banca si sa plateasca comisioane la ridicare (plus ca e incapatanat). Eu personal i-as fi pus la banca, decat sa trebuiasca sa ii arat la control. Mai stii, poate or sa zica "domnii": "pai, tu ai destui, la ce sa iti mai rambursam TVA-ul... "
copilarii de 2 bani , poate sa-si ataseze card la cont si plateste cu cardul fara sa mai suporte acel comision de ridicare de numerar, iar la atm , daca ridica, e fabulos comisionul ...nerelevant nici la 10.000 ron dar ptr echivalent 51.000 euro...
dar fiecare cu 'pitici' lui

costachet982

#11 Mesaj de costachet982 »

revenind la sb concret, cum scrie si colegu prunam, daca ii are fizic nu-i nicio prb in fatza inspectorilor, iar cu ramb.tva nu au legatura disponibilitatile societatii cu obligatiile fiscale ale statului fata de firma.
cel mult te poate verifica mai atent sa-i mai gaseasc 'bube' ptr a diminua din suma de rambursat...

Scrie răspuns