vanzare constructie
vanzare constructie
Am o rugaminte: daca este cineva care ma poate ajuta cu inregistrarea in contabilitate a vanzarii unei constructii. Mentionez ca se vinde la o valoare mai mare decat cea amortizata pana acum.
Multumesc!
Multumesc!
Vanzarea activului fix:
461 = 7583
461 = 4427
NB. Se foloseste 461 intrucat vanzarea unui activ fix nu este o actiune cu caracter de continuitate ci se intampla in mod exceptional. Prin folosirea lui 4111 se da vanzarii un caracter de continuitate.
Scoatere din evidenta a activului fix:
281X = 21X (cu suma existenta in 281X din balanta inainte de vanzare, rulaj precedent adica)
Diferenta care va ramane in 21X se trece pe cheltuiala folosind 6583:
6583 = 21X
461 = 7583
461 = 4427
NB. Se foloseste 461 intrucat vanzarea unui activ fix nu este o actiune cu caracter de continuitate ci se intampla in mod exceptional. Prin folosirea lui 4111 se da vanzarii un caracter de continuitate.
Scoatere din evidenta a activului fix:
281X = 21X (cu suma existenta in 281X din balanta inainte de vanzare, rulaj precedent adica)
Diferenta care va ramane in 21X se trece pe cheltuiala folosind 6583:
6583 = 21X
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Situatie : srl,impozit pf,platitor tva,sumele sunt alese aleator.
-in anul 2006 achizitioneaza un apartament in val.de 145.000 lei de la o pers.fizica(achizitie fara tva).
-In anul 2008, vinde catre alt srl cu 80.000 lei+tva
-val.amortizata pana la data vanzarii 10.000 lei, VR 135.000 lei.
Ce presupune acest caz dpdv la TVA si impozit profit ?
Sper sa stie cineva!multumesc anticipat pt lamuriri.
-in anul 2006 achizitioneaza un apartament in val.de 145.000 lei de la o pers.fizica(achizitie fara tva).
Chiar, ce presupune cazul de mai sus?!tamasanuc scrie:Situatie : srl,impozit pf,platitor tva,sumele sunt alese aleator.
Oameni buni este chiar stupid. Fara suparare....Cum dracului sa vand un apartament la un pret inferior valorii de intrare in situatia in care preturile sunt oricum sarite in aer?
E impotriva firii. Sincer!
Ai mai sus inregistrarile contabile pentru vanzarea unui activ si scoaterea lui din evidenta.
In rest cine face o chestie de genul asta (sa vanda la un pret mai mic decat cel de cumparare mai ales la o constructie) va trebui sa dea cu subsemnatul la un eventual control.
E clar vorba de evaziune. Fara suparare!
in luna aprilie se vinde un imobil fara act de vanzare cumparare,doar factura, fara incasarea sumei respective si fara tva. de la 01.05.2008 cere sa fie luat in evidenta platitor de tva si devine platitor. se cumpara un imobil in luna mai(!?) unde se deduce tva. se vede ca ceva nu este in regula,dar nu am mai intalnit o astfel de situatie si nu stiu cum este mai corect d.p.v. fiscal.va multumesc.
-
Ma rog asa sa fie; dar CAZUL LOTERIA NATIONALA suna cumva cunoscut? Acolo era situatia inversa: se cumpara la pret de nimic si se revindea - trecut printr-o microintreprindere - inapoi de la vanzator imobilul platindu-se doar 3 % la vanzare.niculescum781 scrie:calculezi tva la val. ramasa si faci 635=4427 cu dif fata de tva din fact. este chel. nedeductibila fiscal. la fel si dif ramasa neamortizata este nededctibila fiscal. si cu asta basta. nu este evaziune fiscala daca calculezi si impozitezi corect
Nu este nimic mai fals decat a considera ca impozitarea unei evaziuni devine automat legala. TVA-ul pe care-l trec pe cheltuiala deductibila (635) nu cumva imi diminueaza profitul?
Asta este o tenta de legalitate mai mult decat periculoasa in opinia mea.
Nu recomand un astfel de tratament.
Patronul oricare ar fi el sa stie ca asa ceva nu se poate.
Valoarea ramasa - cel putin - reprezinta baza de plecare pentru stabilirea pretului de vanzare.
Interesanta pozitie: imi trec pe cheltuiala deductibila TVA-ul si vand in pierdere ambele situatii ducand volens-nolens la diminuarea profitului.
Volare, volare, la, la, la, canta Dalida.
Volare o fi echivalentul romanesc a lui lui zburare?!
-
Prin definitie 635 este un cont deductibil fiscal si are legatura cu bugetul statului.niculescum781 scrie:daca erai mai atent ai fi vazut ca am specificat 635=4427 nedeductibil fiscal. sa stii ca asa s face cum am spus eu mai sus.
Nu interpreta ca am ceva impotriva ta. Oh, Doamne nu!
Eu vreau doar sa scot in evidenta ca - daca nu este evaziune, oricum este - spalare de bani: cumpar cu 1.500 si vand cu 700....
De fapt problema este mult mai simpla: patronul doarea sa nu plateasca nici macar ceea ce spuneai tu ca se va considera nedeductibil. Am asa un sentiment daca imi permiti sa spun.