saga ruleaza greu
-
saga ruleaza greu
Revin cu un aspect pe care l-am semnalat mai demult.
Suntem o societate care face cam 350 facturi pe zi. De ceva vreme Saga a inceput sa ruleze foarte, foarte greu , in special la raportari. Folosim programul in retea dar chiar si pe server dureaza minute bune (4-5)pana se deschide situatia clientilor de exemplu. Daca are cineva o solutie sau o sugestie vis-a-vis de acest aspect va rog f mult sa postati.
Suntem o societate care face cam 350 facturi pe zi. De ceva vreme Saga a inceput sa ruleze foarte, foarte greu , in special la raportari. Folosim programul in retea dar chiar si pe server dureaza minute bune (4-5)pana se deschide situatia clientilor de exemplu. Daca are cineva o solutie sau o sugestie vis-a-vis de acest aspect va rog f mult sa postati.
Din păcate, noi ca utilizatori nu avem soluții la astfel de probleme. Optimizarea trebuie făcută din soft. Probabil că procedura de selecție nu e cea mai optimă pentru cazuri ca a dumneavoastră. Mai mult ca sigur că se va lucra la optimizarea extragerii datelor pentru acele situații.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
e ceva mai greu cu optimizarea pt ca baza de date fiind ceva mai slaba nu permite o rapiditate extrem de mare
eu am rezolvat problema prin upgrade la procesor si ram, s-a micsorat timpul de procesare la situatia clientilor de la 2-3 min la 10-15 secunde
si hard-ul e important, unul sata cu 16 mega buffer ar fi perfect daca nu chiar unu la 32 mega buffer
eu am rezolvat problema prin upgrade la procesor si ram, s-a micsorat timpul de procesare la situatia clientilor de la 2-3 min la 10-15 secunde
si hard-ul e important, unul sata cu 16 mega buffer ar fi perfect daca nu chiar unu la 32 mega buffer
-
-
- Administrator
-
- danilevicis
Am citit pe forum dupa cautare la cuvantul "retea", totusi as dori sa mai revin.
am un calculator principal care este f bun si rapid nu am probleme si 2 laptopuri legate in retea. am observat ca atunci cand lucrez pe laptop cu saga in retea, daca am deschisa si o pagina de net, programul lucreaza cu incetinitorul. daca inchid pagina de web, saga lucreaza, insa nu la aceiasi viteza cum lucreaza pe calculatorul principal.
Ce as putea sa fac, ca programul sa lucreze la fel de rapid ca si pe calculatorul server-principal?
am un calculator principal care este f bun si rapid nu am probleme si 2 laptopuri legate in retea. am observat ca atunci cand lucrez pe laptop cu saga in retea, daca am deschisa si o pagina de net, programul lucreaza cu incetinitorul. daca inchid pagina de web, saga lucreaza, insa nu la aceiasi viteza cum lucreaza pe calculatorul principal.
Ce as putea sa fac, ca programul sa lucreze la fel de rapid ca si pe calculatorul server-principal?
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic
Ii drept ca nu sunt informatician, dar depinde cum te conectezi la server, daca folosesti wireless atunci din cate stiu merge mai incet decat daca ai fi legat direct prin cablu, precum depinde si de cati mai lucreaza pe acel retea (daca bine stiu). Eu am vazut retea (unde se foloseste cablu de retea) unde este un calculator folosit ca "server" si se lucreaza de pe un laptop si nu mergea incet.
In ceea ce priveste pagina de web nici in aceasta privinta nu erau probleme cred ca problema ar veni de la laptop, are poate nu are destul RAM si proceseaza mai greu.
In ceea ce priveste pagina de web nici in aceasta privinta nu erau probleme cred ca problema ar veni de la laptop, are poate nu are destul RAM si proceseaza mai greu.
- danilevicis
nici eu nu sunt it-ista
, am cablu in retea, nu wirless. unde sa ma uit sa vad cati RAM are laptopul?. lucreaza doar un user pe laptop, f rar maxim si al 2 lea user concomitent. Eu ma gandesc ca laptopurile sunt destul de bune, nu vad. E drept ca programul ruleaza, nu zic ca nu, doar ca astepti ceva pana intri dintr o fereastra in alta... multumesc. la voi se lucreaza identic de rapid ca si pe server?

Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic
Problema poate fi si un virus .Eu am patit ca un calculator din retea a colectat un virus care incetinea toata retaua .In momentul in care opream respectiva statie de lucru totul era ok.Normal viteza de lucru in retea ar cam trebui sa fie acelasi ca pe un singur calc.Eu nu prea sesizez diferenta daca reteaua este curata.