Daca o societate de dezvoltare imobiliara, inregistreaza obtinerea de contrstuctii - apartamente la produse finite pe contul 345, dupa receptia finala a apartamentelor inainte de vanzare se inregistreaza la 212 sau nu?
Ca si societate 7011-7012 CAEN - dezvoltator imobiliar - pentru mine produsul finit este apartementul, daca se inregistreaza pe contul 212 - cum cer Finantele locale pentru impunere - la vanzare venitul apare in contul 758 si nu intra in cifra de afaceri?
Stiti cumva cum ar trebui sa procedez?
inregistrari societate de dezvoltare imobiliara
Cei de la finanțe publice locale habar nu au despre ce vorbesc. Este corect să ai înregistrat în 345. Cei de la impozite și taxe nu știu verifica altcumva decît prin compararea valorii din 212 cu declarația depusă, deși nicăieri în codul fiscal nu există o astfel de declarație.
Cîtă vreme depuneți declarație, singurul document pe baza căruia veți plăti impozit, e ok. Dovada existenței clădirilor și a valorii acestora, în acest caz, nu se face cu bilanțul sau balanța ci, dimpotrivă cu:
- autorizația de construcție
- documentul de recepție a clădirii.
Cîtă vreme depuneți declarație, singurul document pe baza căruia veți plăti impozit, e ok. Dovada existenței clădirilor și a valorii acestora, în acest caz, nu se face cu bilanțul sau balanța ci, dimpotrivă cu:
- autorizația de construcție
- documentul de recepție a clădirii.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.