ORDONARE CLIENTI SI FURNIZORI
ORDONARE CLIENTI SI FURNIZORI
AM APROAPE 200 DE CLIENTI SI PESTE 150 DE FURNIZORI.CAND OPEREZ IN JURNALUL DE BANCA NU II ORDONEAZA ALFABETIC SI II IDENTIFIC FOARTE GREU.VA ROG DACA EXISTA O POSIBILITATE DE ORDONARE SI DE ARHIVARE A CELOR INACTIVI.VA MULTUMESC.
Pai nu-i mai cautati dupa contul analitic.
Uite ce scrie in help:
Introducerea plăţilor către furnizori sau a încasărilor de la clienţi se face astfel:
În ecranul de detalii adăugaţi o linie.
- pentru plată furnizori
În cont debit introduceţi contul 401 şi apăsaţi tasta ENTER.
- pentru încasare clienţi
În cont credit introduceţi contul 4111 şi apăsaţi ENTER.
ATENŢIE! Nu introduceţi 411, sinteticul de grad 1. Contul pentru clienţi de încasat este obligatoriu 4111, sinteticul de grad 2.
Veţi fi avertizaţi asupra faptului că acel cont (401/4111) are analitice. Apăsaţi Ok să vă dispară mesajul de avertizare legat de analitice şi completaţi suma achitată/încasată.
Imediat după introducerea sumei, apăsaţi butonul Facturi care apare în coloana cu acelaşi nume.
Vă va apare un ecran, de unde puteţi alege furnizorul/clientul şi facturile, validate, aferente acestuia.
Dacă suma încasată/achitată acoperă una sau mai multe din facturi, integral puteţi bifa rubrica integral, iar dacă acoperă doar parţial, puteţi completa suma operată/factură în coloana Achitat şi programul vă va recalcula restul de plată pe factură.
Pentru a vedea inclusiv imagini, intra in program la Registru de casa si apasa tasta F1 pentru a afisa helpul acelui ecran
Uite ce scrie in help:
Introducerea plăţilor către furnizori sau a încasărilor de la clienţi se face astfel:
În ecranul de detalii adăugaţi o linie.
- pentru plată furnizori
În cont debit introduceţi contul 401 şi apăsaţi tasta ENTER.
- pentru încasare clienţi
În cont credit introduceţi contul 4111 şi apăsaţi ENTER.
ATENŢIE! Nu introduceţi 411, sinteticul de grad 1. Contul pentru clienţi de încasat este obligatoriu 4111, sinteticul de grad 2.
Veţi fi avertizaţi asupra faptului că acel cont (401/4111) are analitice. Apăsaţi Ok să vă dispară mesajul de avertizare legat de analitice şi completaţi suma achitată/încasată.
Imediat după introducerea sumei, apăsaţi butonul Facturi care apare în coloana cu acelaşi nume.
Vă va apare un ecran, de unde puteţi alege furnizorul/clientul şi facturile, validate, aferente acestuia.
Dacă suma încasată/achitată acoperă una sau mai multe din facturi, integral puteţi bifa rubrica integral, iar dacă acoperă doar parţial, puteţi completa suma operată/factură în coloana Achitat şi programul vă va recalcula restul de plată pe factură.
Pentru a vedea inclusiv imagini, intra in program la Registru de casa si apasa tasta F1 pentru a afisa helpul acelui ecran
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Imi permit sa mai aduag ca furnizorul/clientul va aparea NUMAI dupa ce se tasteaza de la tastatura primele 2 sau 3 caractere din numele furnizorului/clientului.tomac scrie: Veţi fi avertizaţi asupra faptului că acel cont (401/4111) are analitice. Apăsaţi Ok să vă dispară mesajul de avertizare legat de analitice şi completaţi suma achitată/încasată.
Cum e si normal sunt convins ca furnizorii si clientii au fost creati fara S.C. in fata furnizorului/clientului (la modul GIGI srl in loc de S.C. GIGI SRL).
Am eu asa o banuiala ca s-au creat fara S.C. in fata....si d'aia am intervenit sa-l completez pe colegul TomaC.

Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!