Factura la bon casa

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
bazbanelag

Factura la bon casa

#1 Mesaj de bazbanelag »

Am casa de marcat legata la SAGA. Evident emit bonuri de casa numai pentru persoane fizice.
Bonul de casa se tipareste dand clic pe "Tiparie bon fiscal" din "Iesiri"
Daca, dupa ce am tiparit bonul fiscal dau clic pe butonul "Tiparire" si dau "vizualizare" apare un format tip factura cu client "Casa marcat" si in campul alocat pentru client sunt rubrici goale in care se poate scrie numele clientului, adresa etc.
In acest fel nu se mai emite alta factura care a fost solicitata la bonul de casa respectiv.(Practic se tipareste bonul de casa in format factura)
In contabilitate se inregistreaza bonul de casa.
Toate bune si frumoase. ESTE CORECT ASA?? Astept parerile voastre.
Multumesc anticipat

gagium936

#2 Mesaj de gagium936 »

atata timp cat ai emis bon fiscal nu vad de ce sa mai listezi si factura (in varianta propusa de tine ) ... daca te referi la situatia in care vine cineva cu bonul si zicea ca vrea factura pt el este altceva . Daca vrei sa faci factura pt un bon emis procedezi in felul urmator :
1.identifici in iesiri respectivul bon
2.il devalidezi
3.te duci pe el si il modifici introducand numele firmei care solicita factura .
4.dupa care validezi iesirea din nou
5.confirmi factura ca fiind incasata cu respectivul bon
... si gata !

Cand o sa dai listare o sa-ti apara noul nume introdus ;)

bazbanelag

#3 Mesaj de bazbanelag »

Evident ca emit factura, la cerere, dupa ce a fost emis bonul de casa.
Bonul de casa este deja tiparit si operatiunea se inregistreaza automat in registrul de casa.Prin devalidare se sterge inregistrarea din registrul de casa dar ramane in "Z".
In varianta propusa de tine cred ca se achita de 2 ori aceeasi iesire. (prima iesire este inregistrata in "Z"-raportul zilnic)

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

la introducerea raportului Z, in calculator la sfarsitul zilei, scazi valoarea facturile incasate prin bon fiscal (daca ai facut bon fiscal inainte si apoi factura) pt ca tu le-ai dat <incasare> dupa ce ai emis factura.
Daca nu le scazi din raportul Z, ti se dubleaza incasarile.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

apostolm571

Re: Factura la bon casa

#5 Mesaj de apostolm571 »

Buna ziua. Am emis unei pj un bon fiscal pe care am selectat clientul si tipul de bon cu RO. Am tiparit bonul insa nu apare RO-ul clientului pe el .
Nu mi s-a mai intamplat asta pana astazi, pana acum aparea. Sa fie de la noile actualizari ca nu inteleg ce s-a intamplat ca in market la vanzari el apare cu numele clientului si cu tip c.
A venit clientul inapoi cu bonul sa ii fac factura .
Ma poate ajuta cineva cum trebuie sa fac asta? Multumiri !

balazse

#6 Mesaj de balazse »

Desi nu am incercat pana acum si nici nu utilizez MartketLine, daca mergi la "operatii" -> "mod magazin" -> "operatii speciale" -> "istoric vanzari" -> te pozitionezi pe bonul dorit -> apesi pe "deschide bon" -> apesi pe "client" -> din lista selectezi clientul -> la "tip document transfer" alegi "factura" -> apesi pe "genereaza factura".
Inainte de toate cel mai bine faci o salvare de baza de date.
O alta optiune ar fi sa trimiti e-mail echipei Saga si sa vezi raspunsul.

apostolm571

#7 Mesaj de apostolm571 »

Asa am procedat si e corect. Multumesc mult!

Scrie răspuns