reducerea saptamanii de lucru la 4 zile
reducerea saptamanii de lucru la 4 zile
Buna ziua,
Administratorul a decis reducerea saptamanii de lucru la 4 zile cu diminuarea corespunzatoare a salariului net (salariul de incadrare ramane neschimbat).
Va rog sa-mi spuneti ce setari trebuie sa fac in SAGA pentru a reflecta acest lucru.
Trebuiesc intocmite acte aditionale la CIM -urile individuale ?
Se inregistreaza reducerea timpului de munca in REVISAL ? Daca da, cum ?Sub ce forma?
Multumesc.
Administratorul a decis reducerea saptamanii de lucru la 4 zile cu diminuarea corespunzatoare a salariului net (salariul de incadrare ramane neschimbat).
Va rog sa-mi spuneti ce setari trebuie sa fac in SAGA pentru a reflecta acest lucru.
Trebuiesc intocmite acte aditionale la CIM -urile individuale ?
Se inregistreaza reducerea timpului de munca in REVISAL ? Daca da, cum ?Sub ce forma?
Multumesc.
Re: reducerea saptamanii de lucru la 4 zile
Precis are drept administratorul la o asemenea decizie?
-
Dupa parerea mea, se face suspendare pt o perioada mai mare de 30 de zile cu art 52 alin 3,
apoi se opereaza din "concedii" zilele suspendate.
Sper sa fie ok asa.
apoi se opereaza din "concedii" zilele suspendate.
Sper sa fie ok asa.
-
Am aceeasi situatie, reducerea saptamanii de lucru de la 5 zile la 4 zile cu reducerea corespunzatoare a salariului. In Revisal fac suspendare cf art 52 alin3, dar in Saga nu gasesc nicio posibiliate de face aceste modificari pentru a putea genera statul de plata corect. Credeti ca ar fi o idee sa modificam in "Configurare salarii"? Adica, ar fi corect?
Pentru KovacsA591
Precis respectati conditiile pentru a aduce o asemenea decizie, adica de a reduce timpul de lucru de la 5 zile la 4 zile?
Precis respectati conditiile pentru a aduce o asemenea decizie, adica de a reduce timpul de lucru de la 5 zile la 4 zile?
-

In statul de plata, la rubrica concedii avem posibilitatea sa introducem 4 zile de suspendare, care modifica zilele lucrate si implicit salariul.kovacsa591 scrie: ↑Mar Mar 31, 2020 6:13 pm Am aceeasi situatie, reducerea saptamanii de lucru de la 5 zile la 4 zile cu reducerea corespunzatoare a salariului. In Revisal fac suspendare cf art 52 alin3, dar in Saga nu gasesc nicio posibiliate de face aceste modificari pentru a putea genera statul de plata corect. Credeti ca ar fi o idee sa modificam in "Configurare salarii"? Adica, ar fi corect?
Sper asta sa fie varianta corecta, nimeni nu mi-a confirmat ca asta e modalitatea corecta , am luat-o pe firul logic.
Pentru MovileanuG458
Acea rubrica este pentru cazul in care contractul a fost suspendat, nu are legatura cu cele postate aici, adica reducerea timpului de lucru.
Acea rubrica este pentru cazul in care contractul a fost suspendat, nu are legatura cu cele postate aici, adica reducerea timpului de lucru.
Este varianta corectă. Nu există alta.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Multumesc de informatie.
Totusi eu asa stiu ca reducerea timpul de lucru de la 4 zile la 5 zile este conditionat (din pacate nu am gasit conditiile pana acum ca sa le postez).
Totusi eu asa stiu ca reducerea timpul de lucru de la 4 zile la 5 zile este conditionat (din pacate nu am gasit conditiile pana acum ca sa le postez).
Multumesc tuturor!
-
Buna ziua,
Pentru reducerea timpului de lucru de la 5 la 4 zile pe saptamana , am o mare neclaritate , am facut suspendare in revisal , conf art 52(3), specificand perioada pentru care se aplica 1.04-15.05 ( am avut in vedere conditiile ) . Cei de la Itm , imi spun ca aceasta abordare nu este corecta ,spun ca suspendarea conf acestui articol se face inaintea fiecarei zile nelucratoare a saptamanii (apoi se reactiveaza) ,si tot asa pentru toata perioada cat s-a hotarat reducerea timpului de lucru de la 5 la 4 zile pe saptamana.Daca ma puteti ajuta cu o parere.....
Multumesc anticipat !
Pentru reducerea timpului de lucru de la 5 la 4 zile pe saptamana , am o mare neclaritate , am facut suspendare in revisal , conf art 52(3), specificand perioada pentru care se aplica 1.04-15.05 ( am avut in vedere conditiile ) . Cei de la Itm , imi spun ca aceasta abordare nu este corecta ,spun ca suspendarea conf acestui articol se face inaintea fiecarei zile nelucratoare a saptamanii (apoi se reactiveaza) ,si tot asa pentru toata perioada cat s-a hotarat reducerea timpului de lucru de la 5 la 4 zile pe saptamana.Daca ma puteti ajuta cu o parere.....
Multumesc anticipat !
Cei de la ITM vorbesc prostii! Mari de tot. De la care ITM vi s-a spus chestia asta?
-
-
Buna ziua, am de inregistrat un Ctr de munca, contract intocmit cu urmatoarele conditii:
- program de lucru de de Marti pina Vineri , 8 ore pe zi, program 8.30-17.00 din care 30 min pauza de masa.. astfel ca in saptamana voi avea echivalentul a 32de ore
1. Cum pot sa inregistrez acest contract in Saga (norma este de 8h/zi) dar zilele lucrate cf contract sunt doar 4 pe saptamana.
2. Cum reflect in pontaj Ora venirii si Ora plecarii (incalc vreo regula daca trec 08.30 - 17.00 adica 8 ore si 30 min- incluzand pauza de masa)
O alta situatie pe care nu reusesc sa o integrez si sa geberez corect pontajele:
- ctr intocmit cu zile lucratoare de Marti pina Sambata (inclusiv) cu zile de repaus Duminica si Luni
- program de lucru de de Marti pina Vineri , 8 ore pe zi, program 8.30-17.00 din care 30 min pauza de masa.. astfel ca in saptamana voi avea echivalentul a 32de ore
1. Cum pot sa inregistrez acest contract in Saga (norma este de 8h/zi) dar zilele lucrate cf contract sunt doar 4 pe saptamana.
2. Cum reflect in pontaj Ora venirii si Ora plecarii (incalc vreo regula daca trec 08.30 - 17.00 adica 8 ore si 30 min- incluzand pauza de masa)
O alta situatie pe care nu reusesc sa o integrez si sa geberez corect pontajele:
- ctr intocmit cu zile lucratoare de Marti pina Sambata (inclusiv) cu zile de repaus Duminica si Luni
1. La contractele cu normă pe zi nu contează în care zile lucrează.
2. Așa cum intră/ies din program, nu se încalcă nici o regulă.
2. Așa cum intră/ies din program, nu se încalcă nici o regulă.