descarcarea gestiunii cantitativ-valorice

dragane589

descarcarea gestiunii cantitativ-valorice

#1 Mesaj de dragane589 »

am si eu o mare problema, am o societate care are depozit en gross si un magazin care vinde marfa pe cod de bare.
depozitul are gestiune gl.val iar aici la mag gestiunea este cantitativ val.
in prima luna cand am inchis luna , raportul de gestiune nu are aceeasi val cu ct.371 .fisa ct 378 era cam mic la un stoc de marfa de 1 miliard.
am sunat la saga si d nii de acolo m-au sfatuit sa inreg nir fara 378 si 4428 pt ca vezi doamne ad com descarcat se vede din situatie vanzari.
am trimis baza de date si asa mi-au facut, desi eu nu prea am inteles de la inceput cam cum vine treaba!
acum din iunie, eu am inceput corect cu sa fac nir normal cum se face la un mag pt ca altfel nu vedeam pretul de vanzare, nu vedeam adaosul com!
greseala mea a fost ca : nu am facut pv de schimbare de pret, atunci cand a fost cazul(pt ca nu am stiut!) ci l-am schimbat direct!
As vrea acum la iunie sa fac descarcarea corecta a gestiunii da nu stiu cum sa procedez! pt ca stiu vanzarea , ad com la vanz(707,378) stiu incarcarea pe lunile din urma (371 din fc dar n-am adaos la intrare si nici 4428! As putea sa fac in vreun fel ! sa aflu 378 la intrare si 4428!
adica :
371 %
378
4428

descarcarea o stiu % 371
378
607
4428 pot face intr-un fel de la coada la cap!
Am omis sa spun ca i-am rugat pe cei de la saga sa modifice baza asa cum o creasem eu si nu au fost de acord!
Poate ma indruma cineva, cumva !
va multumesc

tomac

#2 Mesaj de tomac »

Cel mai simplu e să faceți, după apăsarea butonului de înregistrare a operațiilor cu stocuri. regularizările la gestiunile cantitativ-valorice, prin Articole contabile.
Tot ce aveți de făcut este
- să vă notați soldul în preț de vânzare așa cum îl veți avea afișat în Situații-Listări - Situație stocuri (cu opțiunea "La preț de vânzare" bifată) - acesta va trebui să se regăsească în analiticul corespunzător gestiunii/gestiunilor evaluate cantitativ-valoric. Il notăm SFpv
- să vă notați soldul în preț de achiziție din aceași situație a stocurilor afișat implicit, fără opțiunea "La preț de vânzare" bifată. - Il notăm SFpa
- TVA neexigibl îl determinați simplu folosind formula TVAne=SFpv x 19/119
- adaosul la stoc este SFpv-SFpa-TVAne
După ce determinați aceste valori faceți regularizările în contabilitate pentru a pune de acord conturile 371, 378, 4428 cu sumele de mai sus.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

dragane589

#3 Mesaj de dragane589 »

multumesc foarte mult, art contabil il fac pe perioada de 5 luni, 01.-05.2008 , pt din iunie am facut inreg corecte , pv de schimbare pret.
vreau sa spun ca nu mai fac pe fiecare luna separat!
oricum multumesc mult!

Scrie răspuns