Salarii aprilie cu sume de la ANOFM pe martie

tofoleanum

Salarii aprilie cu sume de la ANOFM pe martie

#1 Mesaj de tofoleanum »

La comentariile articolului Nedumeririle legate de șomajul tehnic. Partea I-a apare asa
,,April 8th, 2020 at 15:17 | #100
Am trecut 2 angajati in somaj tehnic conform OUG 30 incepand cu 23.03.2020 si am observat ca la generearea statelor de plata nu apare plata decat pentru perioada 1 – 22.03.2020.
Pentru perioada de somaj tehnic OUG30 trebuie generate state separat? Cum?
Multumesc
Cristi
April 9th, 2020 at 12:39 | #101
Vor apărea în luna în care se încasează banii de la ANOFM lună în care veți avea și obligația plății sumelor către salariați și obligația de a calcula și reține obligațiile fiscale.,,
Cum evidentiem incasarea banilor de la ANOFM in asa fel incat, asa cum scrie Cristi, in statele pe luna aprilie sa-mi apara somajul din martie?
Se va actualiza versiunea programului?

paturcai

Re: Salarii aprilie cu sume de la ANOFM pe martie

#2 Mesaj de paturcai »

Da si nu
Este o discutie pe aceasta tema.
In ce consta discutia?!
Nu se stie cu exactitate daca vor aparea CHIAR in State pentru ca acolo trebuie sa apara "efortul" (cheltuiala) cu salariile sau orice legat de o cheltuiala a firmei
Din discutiile de pe forum s-a ajuns la o conluzie: banii nu sunt de la firma sunt de la Agentia de SOmaj, si sunt un ajutor.
Personal nu cred ca vor aparea in Stat, probabil ca vor aparea intr-un alt document care se va comporta ca un Stat de plata.
Sunt destule necunoscute in mediul "virtual" referitor la acest subiect. Porivit unor consultanti ai grupului RENTROP si STRATON, daca primirea sumelor se va face in Aprilie, urmeaza ca declararea acestor sume (in declaratia 112) sa se faca abia in Mai.
Normalizatorul roman oficial (cel care ne spune tuturor contabililor ce sa facem) este Ministerul de Finante/ANAF.
Normalizatorul tace si nu da semne ca ar fi dispus sa ne spuna cum anume sa inregistram si ce documente oficiale sa avem pentru a inregistra in contabilitate "somajul COVID".
Deci, asteptam!
Aveti siguranta ca SAGA va fi - ca intotdeauna - primul soft de contabilitate care va implementa noutatile.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

tofoleanum

#3 Mesaj de tofoleanum »

Fiind un ajutor, asupra banilor primiti de la ANOFM se pot aplica popriri?

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

Se pare ca NU:

Art. 729 Limitele urmaririi veniturilor banesti (Noul Cod de Procedura Civila)
3) Veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia, in cazul in care sunt mai mici decat cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum.
(4) Ajutoarele pentru incapacitate temporara de munca, compensatia acordata salariatilor in caz de desfacere a contractului individual de munca pe baza oricaror dispozitii legale, precum si sumele cuvenite somerilor, potrivit legii, nu pot fi urmarite decat pentru sume datorate cu titlu de obligatie de intretinere si despagubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vatamari corporale, daca legea nu dispune altfel.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

Scrie răspuns