CAS pensionar militar

puscaut

CAS pensionar militar

#1 Mesaj de puscaut »

Buna, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.
Am un angajat, pensionar militar, caruia i s-a retinut CAS in perioada ianuarie 2016- decembrie 2017. In baza legii 227/2015, art 141 lit b), nu trebuia sa i se retina CAS.
Acum a venit cu o solicitare de restituire contributii la asigurari sociale pentru aceasta perioada. Cum pot sa fac rectificativa la D112 pentru 01.2016-12.2017, avand in vedere ca nu mai am posibilitatea de a debifa CAS angajat si CAS angajator...

In plus am depus si bilantul pt 2019. Cred ca mi se vor da toate situatiile "peste cap" ...daca trebuie sa devalidez lunile, mai bine zis ..aproape 4 ani..
Help :shock:

Va multumesc anticipat !

paturcai

Re: CAS pensionar militar

#2 Mesaj de paturcai »

Copiati directorul in care se afla firma (sa spunem ca aveti 0018 un director creat de SAGA) pe desktop
Instalati din nou SAGA intr-un director nou langa cel in care este instalat (exemplu: C:\SAGA_2017)
Adaugati firma in acest SAGA nou (cu aceeasi denumire, cod fiscal si J40....)
Iesiti din SAGA
Mergeti pe desktop, redenumiti directorul 0018 ca fiind 0001
Dati click dreapta pe directorul 0001 si dati COPY
Mergeti in directorul nou creat (C:\SAGA_2017) si aici - cautati un loc liber in director - dati click cu butonul din dreapta si alegeti PASTE
La intrebarea daca vreti sa rescrieti, alegeti prima varianta: rescrieti tot.
Deschideti apoi SAGA dand click pe sc.exe (inca va aflati in directorul nou creat SAGA_2017)
Aveti acum posibilitatea sa devalidati absolut tot pana la perioada care va intereseaza.
Notati-va intr-un tabel din EXCEL sumele rezultate la acel salariat.

In SAGA cel vechi veti trece la aceasta firma notele contabile de mana cu minus (exemplu: minus 421 = minus 4312 cu suma totala)
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

tomac

#3 Mesaj de tomac »

De ce să facă asta?!
Există o rezolvare mult mai simplă.
1. Efectuați o salvare în ecranul "Întreținere BD" folosind opțiune "Cu salvarea datelor și în altă locație" și selectați "Desktop" pentru a salva și acolo
2. Creați firma încă odată cu o denumire ușor modificată. Dacă se numește SC TEST SRL numiți-o SC TEST S.R.L. (adică puneți puncte în acronimul SRL) sau redenumiți firma veche, temporar, în SC TEST SRL-ORG
3. Validați preluarea balanței pe zero în firma nouă, apoi, pe firma nouă intrați la Administrare - Întreținere BD, selectați "Restaurare" și apăsați "Restaurare din altă locație"
4. Selectați arhiva de la punctul 1 și confirmați mesajele
Când ați terminat veți avea firma de 2 ori cu date identice. Pe firma nou creată devalidați ce aveți de validat. Refaceți statele, declarațiile, etc. Refaceți închiderile.
Listați balanțele chiar și în Excel și comparați cu cele listate pe firma originală. În firma originală, prin note contabile înregistrați diferențele.
Redenumiți firmele în ecranul configurare societăți. Așa puteți reveni la cea în care ați făcut corecțiile pentru a rectifica, dacă mai este cazul, D112 sau state de salarii anterioare.
A copia foldere, suprascrie, etc. este periculos. Este eficient pentru că nu presupune copierea folderului SAGA, instalarea lui în altă locație, etc. Se folosește același program. Doar că se duplică baza de date.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

OK< este o cale mai simpla si mai eficienta
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

puscaut

#5 Mesaj de puscaut »

Multumesc frumos pt sugestii. Sper sa reusesc :?

Scrie răspuns