intrari - vizualizare sold casa si banca
intrari - vizualizare sold casa si banca
As dori sa propun introducerea in fereastra de la intrari a unui buton care sa afiseze in cazul in care se doreste (asa cum este si la "state salariati" butonul "detalii") soldul unor conturi ca de exemplu 5311 si 5121, iar in cazul in care se selecteaza sa apara de fiecare data cand se intra in "intrari".
Acest buton poate fi introdus in partea de sus, langa "tip" intrare (deoarece exista spatiu disponibil).
Astfel in cazul introducerii unor bonuri, unde plata se efectueaza prin apasarea butonului "plata..." sa se poate verifica de exemplu soldul la casa.
Acest buton poate fi introdus in partea de sus, langa "tip" intrare (deoarece exista spatiu disponibil).
Astfel in cazul introducerii unor bonuri, unde plata se efectueaza prin apasarea butonului "plata..." sa se poate verifica de exemplu soldul la casa.
Daca ti contabilitatea unei firme care are o groaza de bonuri de benzina, bonuri pentru materiale consumabile, in timp ce introduc bonurile mi se pare normal ca sa verific soldul casei cand termin cu o zi.
Am propus acest lucru ca sa nu mai ies de fiecare data si sa intru in registru de casa ca sa pot verifica soldul de casa din Saga cu soldul de casa din registru de casa listata care este pusa in dosar la sfarsitul fiecarei zile.
Am propus acest lucru ca sa nu mai ies de fiecare data si sa intru in registru de casa ca sa pot verifica soldul de casa din Saga cu soldul de casa din registru de casa listata care este pusa in dosar la sfarsitul fiecarei zile.
ehmmm...daca imi permiteti...eu procedez in felul urmator :Intrarile...pe la intrari (pe toate,platite sau neplatite cu tot fasonul de rigoare!) dupa care (daca am plati), "ma mut" pe scaunul casierului...si operez din registrul de casa...sau jurnal de banca....mi se pare mult mai logic ..si posbilitatea de a inregistra eronat o plata e mult mai mica datorita faptului ca pot sa selectez furnizorul si imi apar toate documentele primite de la acel furnizor..si pot sa aleg ce platesc...si in ecranul din stinga .apare in timp real si soldul....
(parerea mea)
(parerea mea)

Orice solutie ...genereaza noi probleme.!!!
Sincer nu vad rostul sa lucrez peste o parte din documente de 2 ori. Adica daca programul imi ofera aceasta posibilitate de face plata direct din intrari (unde functioneaza mult mai repede), sa mai introduc plata a 50-100 de bonuri prin registru de casa si sa mai si caut si sa bifez atata.
La o adica daca fac plata prin intrari apas pe alt+P dupa care alt+A, si am facut plata. Prin registru de casa trebuie sa adaug ziua, dupa care introduc nr. document, 401 la debit, dau cautare, caut din lista bonul dorit, bifez dupa care sau un ok si apoi salvare. Deci ceea ce fac din 2 miscari nu mi se pare sa-l fac din 8 miscari.
Inroducerea acelei "ferestre" in plus este o sugestie si nu este obligatoriu, dar pentru felul cum lucrez eu ar fi perfect.
La o adica daca fac plata prin intrari apas pe alt+P dupa care alt+A, si am facut plata. Prin registru de casa trebuie sa adaug ziua, dupa care introduc nr. document, 401 la debit, dau cautare, caut din lista bonul dorit, bifez dupa care sau un ok si apoi salvare. Deci ceea ce fac din 2 miscari nu mi se pare sa-l fac din 8 miscari.
Inroducerea acelei "ferestre" in plus este o sugestie si nu este obligatoriu, dar pentru felul cum lucrez eu ar fi perfect.
Oameni buni, gandirea noastra este un pic mai complicata pentru ca programul respecta realitatea de zi cu zi:
Eu nu pot plati din casa daca nu am sold. Asta cu siguranta.
1. In cazul in care am mai multe firme (si sa dea Cel Bun si Drept sa ai cat mai multe si bine platite) si am o groaza de bonuri de benzina la una dintre aceste firme si nu stiu soldul casei, introduc aceste bonuri, le achit (pentru ca ele sunt achitate) folosind butonul PLATI, iar dupa ce am terminat ma duc si vad cum stau cu soldurile si acolo unde am sume negative vad din ce cauza sunt soldurile negative(lipsa incasari, omise depuneri de numerar, etc); cred ca m-as sinucide sa ma duc sa vad zilnic ce sold am in casa.
Si totusi tot trebuie sa mai faci o manevra in plus pentru ca admitem ca nu-ti ajung banii, nu tot trebuie sa te duci in registrul de casa si sa-l "indestulezi" ca sa ai de unde sa scazi? La ce-mi foloseste vizualizarea? Sa vad ca nu mi-ajung banii. Vad, si tot ma duc sa inregistrez o intrare/incasare, ceva acolo pozitiv.
2. Deschid programul SAGA de 2 ori pe aceeasi firma dar cu 2 ecrane deschise separat: un SAGA deschis cu ecranul INTRARI, si un SAGA deschis cu ecranul REGISTRUL DE CASA.
Eu nu pot plati din casa daca nu am sold. Asta cu siguranta.
1. In cazul in care am mai multe firme (si sa dea Cel Bun si Drept sa ai cat mai multe si bine platite) si am o groaza de bonuri de benzina la una dintre aceste firme si nu stiu soldul casei, introduc aceste bonuri, le achit (pentru ca ele sunt achitate) folosind butonul PLATI, iar dupa ce am terminat ma duc si vad cum stau cu soldurile si acolo unde am sume negative vad din ce cauza sunt soldurile negative(lipsa incasari, omise depuneri de numerar, etc); cred ca m-as sinucide sa ma duc sa vad zilnic ce sold am in casa.
Si totusi tot trebuie sa mai faci o manevra in plus pentru ca admitem ca nu-ti ajung banii, nu tot trebuie sa te duci in registrul de casa si sa-l "indestulezi" ca sa ai de unde sa scazi? La ce-mi foloseste vizualizarea? Sa vad ca nu mi-ajung banii. Vad, si tot ma duc sa inregistrez o intrare/incasare, ceva acolo pozitiv.
2. Deschid programul SAGA de 2 ori pe aceeasi firma dar cu 2 ecrane deschise separat: un SAGA deschis cu ecranul INTRARI, si un SAGA deschis cu ecranul REGISTRUL DE CASA.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
ehmm...mdaa...totul depinde de obiective (si resurse!)...in principiu aveti dreptate.dar...ca sa tin la secunda situatia soldului...probabil ar trebui din acelasi ecran ..sa fac si incasarile.Altfel, as avea un sold eronat !!
bonurile de benzina si alte consumabile sau "maruntisurile" si eu le operez din intrari ..
(nu incerc sa ma opun sugestiei dvs) ...
bonurile de benzina si alte consumabile sau "maruntisurile" si eu le operez din intrari ..
(nu incerc sa ma opun sugestiei dvs) ...

Orice solutie ...genereaza noi probleme.!!!
Functioneaza atunci daca nu ma aflu in registru de casa (in al doilea Saga), ci intru in registru de casa, dar si atunci trebuie sa ies si sa intru din nou ca sa-mi actualizeze datele (adica registrul de casa). Pana la urma tot acolo sunt, daca as iesi din intrari (ESC) si m-as duce la registru de casa (ALT+O, dupa care R).
Eu am dorit sa subliniez ca:
Introduc toate bonurile (cand lucrez una dintre firme), le trimit automat in casa, dupa care, ma duc sa vad ce s-a intamplat.
Eu de fapt asta doream sa spun: daca stiu ca nu am disponibil in casa nu mai trimit bonurile?
Nu spun ca este o solutie rea, am dat exemplu cum se poate vedea, cum iti poti face o idee.....
Legat de ecrane, NU UNUL LANGA ALTUL, ha, ha, ha, ci sa fie deschis de 2 ori programul SAGA, si acolo pot vedea cum stau cu soldul. Sigur ca nu se schimba pe masura ce trimit bonurile in casa, dar cel putin am o idee.
Pentru domnul CiobanuL aceeasi stima,
Introduc toate bonurile (cand lucrez una dintre firme), le trimit automat in casa, dupa care, ma duc sa vad ce s-a intamplat.
Eu de fapt asta doream sa spun: daca stiu ca nu am disponibil in casa nu mai trimit bonurile?
Nu spun ca este o solutie rea, am dat exemplu cum se poate vedea, cum iti poti face o idee.....
Legat de ecrane, NU UNUL LANGA ALTUL, ha, ha, ha, ci sa fie deschis de 2 ori programul SAGA, si acolo pot vedea cum stau cu soldul. Sigur ca nu se schimba pe masura ce trimit bonurile in casa, dar cel putin am o idee.
Pentru domnul CiobanuL aceeasi stima,

Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!