Buna.
Am primit raspuns de la TomaC, am actualizat programul, si am salvat declaratia conform raspunsului de la AJOFM MS, care corespunde de altfel si cu ce intocmeste programul Saga.
Eu tot pe varianta zile calendaristice merg, dvs procedati cum doriti.
Ca sa intelegeti logica mea: as veni cu concediu medical (CM). Primele 5 zile se suporta de angajator, dupa care vine FNUASS-ul. Daca sunt bolnav intre 16-26.04.2020 (11 zile calendaristice, 5 zile lucratoare), angajatorul plateste 1 zi, iar FNUASS 4 zile. De ce? Fiindca angajatul era bolnav 11 zile. Nu era bolnav doar in zilele lucratoare, suferea si in jurul sarbatorilor legale si in weekenduri.
Tot asa in somaj tehnic, nu ai treaba cu societatea pe perioada suspendarii, inclusiv "weekenduri, sarbatori legale" ("absente, lipsuri nemotivate" pe asta nu inteleg ce treaba are cu somajul tehnic, care era logica dvs.).
Daca dvs aveti contract cu o societate cu un salariu lunar net de 2000 lei, iar in cazul ipotetic in care sunteti in somaj tehnic (atentie, termenul corect este de suspendarea CIM) pe toata luna aprilie 2020, in care ipotetic era doar o zi lucratoare, cat credeti ca ar trebui sa primiti in conditiile OUG 30? 2000x75%=1500 lei. Si cat da statul?

Daca angajatorul dvs va suspenda pe un an calendaristic, dvs cat o sa spuneti ca ati fost suspendat de la locul de munca? 250 de zile sau un an (365/366 zile)?
Da de gandit, nu?