buna ziua,
am urmatoarea problema: societate neplatitoare de TVA, obiect de activitate: comert. Am o gestiune cantitativ valorica si una global valorica.
Achizitionez din UE marfa si am factura de transport in lei. In momentul in care introduc la facturi asociate factura de transport scriu TVA 0 si toata valoarea facturii de transport la "valoare". Cand imi calculeaza NIR imi calculeaza ca si cand as fi specificat TVA-ul facturii de ransport (adica imi calculeaza cu valoarea facturii mai putin TVA).
Ma puteti ajuta?
Nu imi dau seama unde gresesc.
Multumesc anticipat
facturi asociate
am sters factura asociata, am reintrodus-o. La fel.
Si cand ma uit la NC imi scrie tot valoarea eronata (adica valoarea facturii de transport mai putin TVA-ul).
Sincer nu stiu ce sa mai fac.
Sa introduc din nou factura de marfa nu ma incanta (are 40 de pozitii factura!).
Pana la urma cred ca o sterg si introduc direct pe cheltuiala cu transportul. Cel putin la iunie, ca sa pot inchide luna. Pana in iulie poate reusesc sa rezolv problema.
Multumesc oricum pt sugestii.
Si cand ma uit la NC imi scrie tot valoarea eronata (adica valoarea facturii de transport mai putin TVA-ul).
Sincer nu stiu ce sa mai fac.
Sa introduc din nou factura de marfa nu ma incanta (are 40 de pozitii factura!).
Pana la urma cred ca o sterg si introduc direct pe cheltuiala cu transportul. Cel putin la iunie, ca sa pot inchide luna. Pana in iulie poate reusesc sa rezolv problema.
Multumesc oricum pt sugestii.
am rezolvat. problema e ca eu stergeam factura de transport din facturi asociate, dar saga deja imi repartizase pe produse transportul si se pare ca nu mai vroia sa-l stearga sau sa repartizeze alta suma (am incercat initial modificarea facturii de transport inainte de a incerca stergerea ei).
A trebuit sa intru pe fiecare pozitie in parte si sa sterg valoarea repartizata, apoi am intrat in facturi asociate si am introdus factura din nou.
Acum e preluata corect.
A trebuit sa intru pe fiecare pozitie in parte si sa sterg valoarea repartizata, apoi am intrat in facturi asociate si am introdus factura din nou.
Acum e preluata corect.