facturi asociate

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
popam733

facturi asociate

#1 Mesaj de popam733 »

buna ziua,
am urmatoarea problema: societate neplatitoare de TVA, obiect de activitate: comert. Am o gestiune cantitativ valorica si una global valorica.
Achizitionez din UE marfa si am factura de transport in lei. In momentul in care introduc la facturi asociate factura de transport scriu TVA 0 si toata valoarea facturii de transport la "valoare". Cand imi calculeaza NIR imi calculeaza ca si cand as fi specificat TVA-ul facturii de ransport (adica imi calculeaza cu valoarea facturii mai putin TVA).
Ma puteti ajuta?
Nu imi dau seama unde gresesc.
Multumesc anticipat

popam733

#2 Mesaj de popam733 »

nu s-a mai lovit nimeni de problema asta?
nu ma poate ajuta nimeni? :(

balazse

#3 Mesaj de balazse »

Ai trecut achizitia la intrari in valuta?
Daca esti neplatitor de TVA atunci in mod normal nu trebuie sa iti calculeze TVA.
Verifica daca la configurare societati ai trecut TVA normal 0 si TVA redus 0.

popam733

#4 Mesaj de popam733 »

achizitia am inregistrat-o la intrari in valuta.
la configurare am la ambele TVA-uri 0.
Am verificat si eu asta initial, pentru ca ma gandisem sa nu fi intrat alta data si sa fi schimbat din greseala cota de TVA, dar nu, n-am schimbat-o. E 0.
Alte idei?
:idea:

balazse

#5 Mesaj de balazse »

Inacearca sa stergi factura asociata si sa-l adaugi inca o data.
Verifica si nota contabila.
Eu l-am testat si nu este nici o problema (adica suma introdusa la "valaore €", iar la moneda "RON").

popam733

#6 Mesaj de popam733 »

am sters factura asociata, am reintrodus-o. La fel.
Si cand ma uit la NC imi scrie tot valoarea eronata (adica valoarea facturii de transport mai putin TVA-ul).
Sincer nu stiu ce sa mai fac.
Sa introduc din nou factura de marfa nu ma incanta (are 40 de pozitii factura!).
Pana la urma cred ca o sterg si introduc direct pe cheltuiala cu transportul. Cel putin la iunie, ca sa pot inchide luna. Pana in iulie poate reusesc sa rezolv problema.
Multumesc oricum pt sugestii.

popam733

#7 Mesaj de popam733 »

am rezolvat. problema e ca eu stergeam factura de transport din facturi asociate, dar saga deja imi repartizase pe produse transportul si se pare ca nu mai vroia sa-l stearga sau sa repartizeze alta suma (am incercat initial modificarea facturii de transport inainte de a incerca stergerea ei).
A trebuit sa intru pe fiecare pozitie in parte si sa sterg valoarea repartizata, apoi am intrat in facturi asociate si am introdus factura din nou.
Acum e preluata corect. :D

Scrie răspuns