Calcul concediu medical-2 contracte

mariap89

Calcul concediu medical-2 contracte

#1 Mesaj de mariap89 »

Buna ziua.Un salariat are un 2 ctr de munca la o firma ( unul de 5 ore si unul de 3 ore , pe functii diferite).Primul ctr este activ de anul trecut pana in prezent, iar ctr de 3 ore a fost activ din ian-martie inclusiv.In aprilie salariatul are CM.La calculul CM, se iau in calcul veniturile dupa ambele contracte?Multumesc

paturcai

Re: Calcul concediu medical-2 contracte

#2 Mesaj de paturcai »

Nu este treaba mea de ce un om are 2 contracte de munca de acest fel.
Ma rog.

Pentru perioada oct 2019-martie 2020 la contractul de munca (primul) activ neintrerupt introduceti in SAGA datele iar baza de calcul este format din media ultimelor 6 luni cu numar de zile si salarii realizate (asa cum va da programul)

La al doilea contract de munca (activ in perioada ian-martie 2020) se procedeaza la fel numai ca media va fi mai mica; dupa ce introduceti in SAGA datele concediului medical vi se va calcula o medie (pentru cele 3 luni cat a fost activ), acea medie o luati in calcul atunci cand calculati concediul medical.

Salariatul a avut stagiul de cotizare complet si deci puteti sa-i calculati asa.

Exemplu pentru perioada ian-martie 2020:
ian 2020....20 zile....250 lei
feb 2020....20 zile....250 lei
mar 2020....22 zile...250 lei
Total zile...62 zile...realizat=750 lei, media zilnica 12,10 lei/zi (750 lei/62 zile)

Pentru perioada cat va fi in concediu medical va primi doua indemnizatii de concediu medical, calculate diferit:
- la primul contract pentru numarul de zile va avea o medie
- al doilea contract pentru numarul de zile va avea media pe zi de 12,10 lei (in functie de procentul afectiunii)
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

mariap89

#3 Mesaj de mariap89 »

Multumesc

rusur332

#4 Mesaj de rusur332 »

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta:
Un salariat cu 2 contracte de munca active cu timp partial la acelasi angajator aduce in luna septembrie 2020 concediu medical cod indemnizatie 01.
Primul contract de munca are stagiu de cotizare 6 luni ,iar al doilea contract este activ din luna august .
1. Baza de calcul se calculeaza la ambele contracte ?
2. Inregistrez concediu medical doar la primul contract de munca ( avand stagiu de 6 luni) ?
3. Cum intocmesc prezenta pentru al doilea contract de munca (daca nu inregistrez concediu medical)

Multumesc!

Scrie răspuns