Eroare d112

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
tonear551

Eroare d112

#1 Mesaj de tonear551 »

Buna ziua
Am 2 angajati in concediu medical covid(cod indemnizatie 51).Imi apare la generare d 112, ATENTIE - D (1): Cod indemnizatie D_9=51 nu este momentan acceptat ! CASAN nu a definitivat inca nomenclatorul pentru D_12 care se va folosi in corespondenta cu cod indemnizatie=51.
Cum ar trebui sa procedez?

pomparaus

Re: Eroare d112

#2 Mesaj de pomparaus »

Oameni buni : mesajul cu "ATENTIE" nu inseamna eroare : declaratiile depuse nu au erori.

serghiea849

#3 Mesaj de serghiea849 »

Aveti dreptate, atentionare nu inseamna eroare. Dar ma gandesc ca, in momentul in care se depune dosarul pentru recuperare la cnas acesta o sa fie respins...

Eu spre exemplu am depus astazi la doua societati D112 si am urmatoarea atentionare pentru concediu medical cod indemnizatie 51, cod diagnostic 064, cod boala contagioasa 24 :
A: asigurat (1) [idAsig = 1] sectiune asiguratD (1) daca D_3 = D_4 = null si D_5 > D_6 + 1: Data acordarii unui certificat medical initial trebuie sa fie aceeasi cu data de inceput a perioadei de valabilitate sau mai mare cu cel mult o zi cu urmatoarele exceptii: - pentru perioada de internare - pentru sarcina si lauzie (numai concediu medical pentru maternitate) - situatii pentru care este necesar avizul medicului expert al asigurarilor sociale peste 90 de zile - in caz de carantina attention

Ce parere aveti?

Multumesc frumos.

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Atenționarea apare fără excepție la toate aceste cazuri.
Nu se respinge nici un dosar pe motiv că există atenționare la 112. Asta face statul român prin birocratizarea absurdă la care a ajuns: face oamenii să sufle și-n iaurt și să creadă că și o banalitate poate fi o piedică atunci când solicită ceea ce li se cuvine de drept.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns