declaratie somaj
declaratie somaj
Buna ziua. Am si eu o nelamurire in legatura cu declaratia privind obligatiile la bugetul asigurarilor de somaj. In luna decembrie 2005 am inregistrate 12 zile de concediu odihna. In declaratia pt somaj - anexa 1 - imi apare nr. 20 la nr. zile lucrate. Aici ar trebui sa-mi apara nr. zile efectiv lucrate. Este corect?
Re: declaratie somaj
Aceeasi nelamurire o am si eu desi dupa 4 ani de la discutarea acestor lucruri
. Acum mi-a venit randul si mie!!!
Daca pentru luna iulie eu am la un salariat 11 zile lucrate si 11 zile in concediu de odihna, practic am doar 88 de ore lucrate iar in anexa 1 din declaratia de somaj asta imi cere (ore lucrate in luna) . Insa saga imi trece in declaratie nr total de ore si anume 176 (88 concediu+ 88 lucrate).
Cum fac? pentru ca anul trecut cand am avut o situatie similara am depus declaratia cu 88 de ore lucrate.
Macar sa nu mai gresesc acum!

Daca pentru luna iulie eu am la un salariat 11 zile lucrate si 11 zile in concediu de odihna, practic am doar 88 de ore lucrate iar in anexa 1 din declaratia de somaj asta imi cere (ore lucrate in luna) . Insa saga imi trece in declaratie nr total de ore si anume 176 (88 concediu+ 88 lucrate).
Cum fac? pentru ca anul trecut cand am avut o situatie similara am depus declaratia cu 88 de ore lucrate.

Concediu de odihna nu reprezinta o suspendare a raportului de munca sau serviciu, ca urmare se trece 176 de ore la "ore lucrate in luna".
Totusi nu inteleg de ce nu ai "acceptat" raspunsul lui TomaC dat in postarea anterioara.
Totusi nu inteleg de ce nu ai "acceptat" raspunsul lui TomaC dat in postarea anterioara.
pentru ca am vazut ca in acea casuta imi cere nr de ore lucrate si logic era sa trec doar cate ore au fost efectiv lucrate adica 88 . Am simtit nevoia sa mai aud o parere pentru ca imi este frica sa nu gresesc, sunt la inceput si mai ales ca daca este asa cum spuneti voi, adica sa trec 176 inseamna ca si anul trecut am depus declaratia gresit.
- fagarasa176
Colegu tomac ti'a dat raspunsul
Citeste Procedură din 23/07/2004 privind declararea lunară de către angajatori a evidenţei nominale a asiguraţilor şi a obligaţiilor de plată la bugetul asigurărilor pentru şomaj

Citeste Procedură din 23/07/2004 privind declararea lunară de către angajatori a evidenţei nominale a asiguraţilor şi a obligaţiilor de plată la bugetul asigurărilor pentru şomaj
Sper ca ti'am fost de ajutorSe completează cu numărul de ore efectiv lucrate în lună. Pentru persoana care are raporturile de muncă sau de
serviciu suspendate pentru incapacitate temporară de muncă de cel mult 30 de zile, rubrica se va completa în acelaşi
mod în care se completează pentru persoanele care au lucrat toata luna. (Orele din programul de lucru în care raporturile de muncă sau de serviciu sunt suspendate pentru incapacitate temporară de muncă de cel mult 30 de zile sunt considerate ore efectiv lucrate.)

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
ok. m-ati convins , las asa cum preia de fapt si Saga, nr de ore total adica 176 si tin minte ca indiferent daca am zile de concediu de odihna in acea luna nr de ore trecut in anexa 1 somaj este neschimbat. Va multumesc f mult si va rog sa ma intelegeti ca este doar frica de necunoscut.
daca anul trecut cand a fost aceeasi situatie cu concediul am depus declaratia la somaj cu 88 de ore , e grav rau??