Buna ziua
Sunt incepatoare in SAGA. Am configurat produse finite cu 9% si 5% pentru doua firme si apoi am vandut prin casa de marcat.
La una din firme imi face corect vanzarea , la cealalta firma imi pune adaos la vanzare produse finite. Configurarile sunt la fel. Unde e diferenta ? Nu stiu unde sa ma uit sa scot acel adaos .
Adaosul apare cand dau validare si nu ma lasa ulterior sa-l sterg.
CONFIGURARE PRODUCTIE
Re: CONFIGURARE PRODUCTIE
Inseamna ca exista o diferenta intre "pret prestabilit" de la "productie" si "pret unitar" de la "iesiri".
De ai dorii sa il stergi, este informativ?
De ai dorii sa il stergi, este informativ?
Am gasit problema.
Firma face descarcare la cost mediu ponderat . Pentru a nu calcula adaos la produse finite trebuie inregistrat pozitie cu pozitie , adica intrare productie si apoi vanzare produs.
La prima firma era corect pentru ca aveam o singura pozitie pe zi. La cea de a doua am avut 3 pozitii zilnice .
Firma face descarcare la cost mediu ponderat . Pentru a nu calcula adaos la produse finite trebuie inregistrat pozitie cu pozitie , adica intrare productie si apoi vanzare produs.
La prima firma era corect pentru ca aveam o singura pozitie pe zi. La cea de a doua am avut 3 pozitii zilnice .
Cel mai usor este sa lucrezi prin FIFO. 

Stiu, insa firma are ca obiect principal de activitate vanzari marfuri , global-valoric.
Pot alege doua tipuri de descarcari gestiune ?
Pot alege doua tipuri de descarcari gestiune ?
La global-valoric la pret pret de vanzare se calculeaza prin K, deci la cantitativ-valoric la pret de achizitie poti utiliza FIFO (ii drept sa aceasta modificare il faci la inceput de an si nu in timpul anului).
-
Buna ziua, acum incep sa lucrez cu modulul Productie, la articole, prdus finit, am incarcat reteta dar nu stiu cum se lucreaza pe partea de productie/generare BC din reteta. Ma puteti ajuta, daca va rog? Va multumesc 

Intră în ecranul producție și apasă adaug.