inregistrare dubla vanzare ?

felead

inregistrare dubla vanzare ?

#1 Mesaj de felead »

Am urmatoarea problema : am un restaurant unde, normal, servesc mancare si cateodata inchiriez sala. Vanzarile de mancare le trec prin casa de marcat, iar ptr inchirierea salii fac factura+chitanta. Dar unii clienti imi cer factura pentru servirea mesei. Emit factura din programul SAGA si operez incasarea, iar la document trec bonul fiscal. Doar ca eu o data m-am incarcat in contul 5311 cu suma respectiva prin casa de marcat, cand am emis bonul fiscal, si inca o data cand operez "incasat" in program........ :( Nu stiu daca am fost destul de explicita si nu stiu cum sa fac sa fie bine ... HELP

herganiec

#2 Mesaj de herganiec »

pai nu. daca ai emis factura pt servirea mesei, si ai dat bon fiscal cu factura respectiva, achitarea facturii o faci normal, DAR la sfarsitul zilei cand scoti raporul Z din casa de marcat introduci suma de acolo minus contravaloarea facturii achitate deja.

Sper ca am fost inteles.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

serbanm815

#3 Mesaj de serbanm815 »

in ziua cand ai factura pt.masa, scazi din raportul z val.facturii si inreg,doar diferenta ( faci o defalcare a raportului in 2 sume)
de ex: raport z = 1000 lei , val.facturii =800 lei (incasata cu b.f.) si diferenta de 200 lei la vanz. amanunt.
total vanzari=1000 lei.

felead

#4 Mesaj de felead »

Multumesc, asa am gandit si eu dar nu eram sigura ca e corect :)

Scrie răspuns