obiecte de inventar

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
herganiec

Re: obiecte de inventar

#31 Mesaj de herganiec »

un centru bugetar are in evidenta peste 30 de apartamente(locuinte sociale), la fiecare locatie ai obiecte de inventar de toate(de la mobilier, imbracaminte electronice, ustensile, etc) cam tot ce aveti in apartament fiecare, si mai se vrea si evidenta ob de inventar bob cu bob numarat( casate, necasate) trebuie sa poti face si transferurile lor dintr-o locatie in alta pt ca asa se intampla real.
O data pe an se fac liste de inventar pe locatii, si casate si necasate. Asa se cere asa trebuie sa le faci. Anul trecut le-am exportat din program si le-am pus pe liste de inventar in excel. Dar, asa cum am spus, ob de inventar se muta in cursul anului de la o locatie la alta(se defecteaza un TV, se da de la alta locatie, s-a rupt o masa sa un scaun, la fel,) .
Trebuie sa existe posibilitatea sa poti schimba locatia unui obiect de inventar FARA sa genereze NC ca sa afecteze contabilitatea.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

balazse

#32 Mesaj de balazse »

Dar ce treaba ai cu cele casate? Acele obiecte le casezi pe care le arunci/distrugi/vinzi.

herganiec

#33 Mesaj de herganiec »

pai asta e . ca raman sunt in functiune casate. si in functiune necasate. Nu se arunca un scaun chiar daca e casat daca e bun nu?
la inventar trebuie sa scot lista cu cele in functiune casate si in functiune necasate. asta merge. s-a rezolvat acum vreo 3 versiuni (nu facea filtrele bine).
Singura "buba" e ca nu le pot muta de la o locatie la alta fara sa generez NC sau altceva. doar sa pot schimba locatia lor, in rest e bine.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

balazse

#34 Mesaj de balazse »

Un obiect de inventar nu il casezi numai cand il arunci/distrugi/vinzi, in rest nu se caseaza.

munteanud973

#35 Mesaj de munteanud973 »

dabicanc scrie:Buna ziua,
v-as ruga putin ajutor. In 2012 am cumparat o foarfeca in valoare de 725.29 lei, firma era micro si neplatitoare de tva. 303= 401 cu 725.29 lei
Am dat foarfeca in folosinta 603= 303 cu 725.29 lei.
Deoarece s-a defectat in perioada de garantie am facut un retur la furnizor in data de 20.02.2013; precizez ca la aceasta data firma a devenit platitor pe profit si platitor de tva.
Fiind data in folosinta, foarfeca nu mai aparea in stoc; am casat-o 999=8035 cu 725.29 lei, apoi am stornat cheltuiala prin nc 603= 303 cu - 729.29 lei si am facut o marire de stoc (incarcare de cantitate) la pretul fara tva ( 584,91 lei)
am facut o factura de stornare spre furnizor

% = 401
303 584.91
4428.tp 140.38
este corect?
Buna ziua!

Am cam aceiasi problema. Am cumparat 5 telefoane fixe (pe care le-am achitat) si le-am dat in folosinta ca fiind obiecte de inventar. Intre timp 1 telefon s-a stricat, iar furnizorul a emis o factura cu minus pentru acel telefon. Intrebarea mea este cum inregistrez in Saga tot procesul? Am efectuat de 3 ori operatiunea mentionata mai sus si nu ma lasa sa validez factura de la furnizor deoarece spune ca " Facturile negative cu TVA deductibila la plata trebuie asociate cu cele pozitive inainte de validare, cu butonul <<reglare stornare>>". La "reglare stornare" am alte facturi emise de acest furnizor, dar nu cred ca au vreo legatura.

Ma puteti ajuta in acest sens?

Numai bine!

tomac

#36 Mesaj de tomac »

Citiți aici pentru detalii: http://www.sagasoftware.ro/?p=722
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

munteanud973

#37 Mesaj de munteanud973 »

tomac scrie:Citiți aici pentru detalii: http://www.sagasoftware.ro/?p=722
Va multumesc! Numai bine!

balazse

#38 Mesaj de balazse »

Pentru MunteanuD973
tomac scrie:Folosiți butonul "Răspunde" pentru a continua o discuție. Nu folosiți butonul "Citează" decât atunci când e nevoie să citați pe cineva.

tamasanuc

#39 Mesaj de tamasanuc »

Un obiect de inventar se caseaza doar pe principilu trecerii unui an de utilizare ? Daca am un obiect de inventar utilizabil si dupa doi ani, trebuia sa-l casez ? Eu le-am casat doar atunci cand nu au mai fost utilizabile ...

cernatv

#40 Mesaj de cernatv »

Ai procedat corect.

gheorghev551

#41 Mesaj de gheorghev551 »

cum pot casa un obiect de inventar?

balazse

#42 Mesaj de balazse »

Mergi la "operatii" -> "alte operatiuni cu stocul" -> "dare in folosinta ob inv" -> fila "casare" si inregistrezi casarea (sau te poti folosii si de butonul "generare PV casare pt ob inv > 1 an", dupa caz).

Scrie răspuns