import date din saga in saga

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
tsirmpasd754

import date din saga in saga

#1 Mesaj de tsirmpasd754 »

am o intrebare referitoare la un import. am o baza de date doar ptr contabilitate si pe alt calculator alta saga cu baza de date generala. vreau din aia generala sa imi iau doar iesirile si intrarile dar fara gestiune,stocuri. din Diverse ma duc la import imi selectez baza de date, iar in dreapta sus imi aleg doar datele pentru contabilitate. imi selecteaza totul foarte frumos, fara gestiuni dar cand validez importul mi le bifeaza si pe acestea si automat importul se face cu ele. cum fac sa nu mi le ia?

balazse

Re: import date din saga in saga

#2 Mesaj de balazse »

Si cu ce te afecteaza, daca ai doar parteade contabilitate?

tsirmpasd754

#3 Mesaj de tsirmpasd754 »

descarcarea de gestiune o fac manual la final exercitiului financiar si atunci ma incurca

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Sa clarificam un pic lucrurile.
Sa denumim un pic bazele de date, de exemplu baza de date doar pentru contabilitate "conta", iar baza de date generala "stocuri".
Sa luam ca si exemplu luna mai 2021. in "stocuri" inchizi pentru luna mai doar optiunea "inregistrare operatii contabile aferent stocurilor" si efectuezi salvarea de baza de date, care il importi in "conta" (in registru de casa/jurnal de banca refaci asocierea cu facturile pentru plati furnizori/incasari clienti). In mod normal pe conturile de cls.3 in "conta" o sa ai aceeasi valoare ca in situatie stocuri in "stocuri", deoarece ai importat si descarcarea (lunar), si nu trebui sa il faci manual.
Ca urmare nu te incurca cu nimic.

Scrie răspuns