tva 19si9% farmacii

Posteaza aici informatii despre erorile care ti-au aparut.
Încuiat
lungua872

tva 19si9% farmacii

#1 Mesaj de lungua872 »

am facut verificari la o balanta si nu exista corelatii la descarcarea gestiunii de marfa cu 9 si cu 19% (farmacie) .
Intararile de marfa sunt cu 9 sau cu19 sunt OK apar in balanta si in jurnalul de cumparari
iesirile de marfa (monetare sau facturi) in balanta si jurnalul de vanzari sunt OK (411,707,4427 sunt OK)
raportul de gestiune la iesiri calculeaza 707*19% ,,EROARE"
problema :?: descarcare gestiunii de marfa :!:
Rc371din luna nu este acelasi cu jurnalul de vanzari deoarece programul calculeaza 707*19% si nu respecta faptul ca marfa se descarca si cu9% tva . nu face o medie a vanzarilor descarcate cu 9 si cu 19
In acest caz 607 s-a denatura si automat si 121, adica cheltuiala este mai mare adica ,,pierdere"
In concluzie
jurnal vanzari=fisa cont 707
tva 4427=4428 descarcare facuta manual de mine
raport de gestiune=balanta deci eronat cu calculul 707*19%,,EROARE"
sper ca am explicat destul de bine eroarea programului , pana una alta voi face descarcarea manual .
Sper sa avetiu acesta eroare la urmatoarea actualizare

tomac

#2 Mesaj de tomac »

In aceste cazuri, trebuie sa-ti definesti ca fiind firma care are evidenta cu amanuntul organizata pe gestiuni distincte, iar la Gestiuni iti definesti gestiuni distincte cu TVA de 9% respectiv 19%. Si face bine. Mie nu-mi face probleme defel.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

lungua872

#3 Mesaj de lungua872 »

bine asta am gandit si eu dupa ce am realizat greseala dar am evidentiat greseala si pentru cei care poate nu au observat-o

eneai123

#4 Mesaj de eneai123 »

Buna ziua,
In aceeasi situatie ma aflu si eu. Am observat ca la descarcarea gestiunii programul calculeaza 707 * 19%, dar nu am stiut ca ar trebui bifat la gestiuni distincte. In schimb am modificat suma manual la descarcarea de gestiune la nota contabila 4428 = 371 cu suma corecta. In principiu nu cred ca mi-a scapat ceva, asa incat sa apara sume eronate. As vrea insa, daca ar fi posibil sa pot trece la gestiuni distincte incapand cu aceasta luna (mai 2006). Dar din pacate nu stiu cat de usor este deoarece nu am o impartire a sumelor la fiecare cont sintetic (371,378,4428) pe conturi analitice, ori lucrul acesta ar putea fi realizat numai dupa un inventar. Am incercat sa fiu destul de clar in cele ce am expus, dar nu stiu daca am reusit. Daca aveti variante de rezolvare a acestei situatii as avea rugamintea sa mi le expuneti. Multumesc

eneai123

#5 Mesaj de eneai123 »

Revin tot eu cu o solutie la care m-am gandit. Cred ca este posibil la data de 1 mai sa bifez la gestiuni distincte. Totodata la descarcarea de gestiune voi face 3 tipuri de descarcari: una pe 9%, una pe 19% (generate de program) si una generala (manual) pana ce de exemplu soldul lui 371 va fi format din suma celor doua solduri 371.01(pt 19%) si 371.02 (pt 19%). Oricum toate aceste note contabile trebuie monitorizate cu mare atentie pt a nu interveni sume eronate. Voi ce credeti :?: Ar fi o varianta de rezolvare :?:
Sper sa fi fost destul de explicit :oops:

tomac

#6 Mesaj de tomac »

La farmacii, din câte ştiu eu au programe pentru evidenţa cantitativ-valorică a stocurilor, mai ales dacă eliberează medicamente pe bază de reţete. Aşa că la o adică iei soldurile de acolo.
Apoi faci împărţirea, prin articole contabile cu storno pe sintetic şi înregistrare în negru pe analitic, la finele lunii mai de exemplu, dacă de la 01.06 vrei să treci pe gestiuni distincte.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Încuiat