DIFERENTE SALARII CASTIGATE IN INSTANTA

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
domnicia

DIFERENTE SALARII CASTIGATE IN INSTANTA

#1 Mesaj de domnicia »

Buna ziua tuturor,
am o hotarare judecatoreasca prin care un salariat a castigat in instanta diferente de salarii din 2016 pana in prezent.
Cum inregistrez aceste venituri, avand in vedere ca:
1.Aceste venituri sunt considerate asimilate salariilor , si sunt impozitate cu contributiile sociale in vigoare la data la care s-ar fi datorat aceste venituri, respectiv CAS, CASS si Somaj.
2 sunt venituri in afara functiei de baza , deci din venitul impozabil nu se deduce deducerea personala
3 impozitul pe venit salarii se calculeaza si se retine la data platii efective (septembrie 2021) , cota de calcul este cea in vigoare la data platii(10%), si se declara o singura data, in declaratia aferenta lunii in care s-a efectuat plata
4 Daca introduc salariatul cu Tip salariat "Alte categorii (asimilate salariilor))", programul calculeaza CAS, CASS, impozit pe venit salarii cu cota de 16%, si nu calculeaza contributia de somaj.
Cum procedati tehnic, pentru a calcula contributiile sociale (CAS, CASS, SOMAJ -in cotele in vigoare aferente fiecarei luni din perioada 2016-2021), a evidentia impozitul pe venit salarii in cota de 10% si nu 16%, si intocmirea declaratiile rectificative pe perioada 2016-2021 ?
Va multumesc

gheorghei642

Re: DIFERENTE SALARII CASTIGATE IN INSTANTA

#2 Mesaj de gheorghei642 »

dominicia: Declaraţia rectificativă se întocmeşte pe acelaşi model de formular ca şi declaraţia care se corectează, bifându-se cu X căsuţa aflată pe prima pagină a formularului 112_d_rec=1 pt. tip_rec > 2
Declaraţia rectificativă se completează integral, înscriindu-se toate datele şi informaţiile prevăzute de formular, inclusiv cele care nu diferă faţă de declaraţia iniţială.
Atentie !!!!Se întocmesc declaraţii rectificative corespunzătoare fiecărei luni, bifându-se cu X căsuţa corespunzătoare din formular - 112.

domnicia

#3 Mesaj de domnicia »

Ok, dar pana sa ajung la declaratii, trebuie sa trec de pasii 1-4. La aceste puncte aveti vreo sugestie ? Multumesc gheorghei642

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Efectuați o salvare a bazei de date.
Listați notele contabile aferente tuturor statelor de salarii ce urmează să se modifice.
Exportați din partea superioară a ecranului state salarii, datele de acolo, în format Excel.

Devalidați statele de salarii ce se modifică.
Adăugați salariatului respectiv, diferențele de salariu cuvenite. Salvați și validați.
După ce validați un stat de salarii, intrați în articole contabile, puneți filtru pe salarii și luna dorită și corectați nota generată de program cu cea inițială pe care ați listat-o anterior.
NU este necesar să corectați notele contabile pe anul în curs dacă nu ați depus raportare contabilă la 30/06, dar este necesar în acest caz să refaceți închiderile lunare.
Veți putea genera rectificative la D112.

Când terminați de corectat tot, efectuați un nou export a datelor din state salarii.
Totalizați din primul export Excel datele pe lunile ce se modifică.
Totalizați și din al doilea export Excel datele.
Efectuați diferența între cele două exporturi în Excel.
Diferențele le înregistrați prin articole contabile.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

domnicia

#5 Mesaj de domnicia »

Multumesc frumos pentru ajutor tomac !

chirodeaf417

#6 Mesaj de chirodeaf417 »

Imi cer scuze ca intervin aici dar am un caz asemanator.
Nu am inteles insa cum procedez cu declararea impozitului. Declaratiile 112 rectificative contin si impozitul rectificat.
dar: (3 impozitul pe venit salarii se calculeaza si se retine la data platii efective)

pomparaus

#7 Mesaj de pomparaus »

Impozitul se redeclara prin 112 (rectificativa) - practic tu vei plati diferenta dintre impozitul declarat initial si cel declarat acum prin rectificative, daca este declarare in plus.
Cu certitudine vei "beneficia" de penalitati de intarziere.

chirodeaf417

#8 Mesaj de chirodeaf417 »

Trebuie sa platesc diferente din recalcularea salariilor pe 12 luni in urma martie 2021 - martie 2022. De la CIM 6 ore la CIM 8 ore.
Oare procedez bine asa:
1. Fac statele de plata cu salar pt norma 8 ore.
2. Calculez diferentele.
3. Platesc diferentele la salariul net salariatilor cu "dispozitie de plata"?.(impozitul aferent eu am inteles ca ar trebui calculat si declarat la data platii - cum fac asta oare?)
4. Depun declaratii 112 rectificative.(pentru contributiile sociale dar cum despart impozitul declarat la data platii?)
5. Notele contabile le inregistrez cele aferente 2021 in 2021 pt ca inca nu am facut bilantul restul in 2022.
6. Trimit revisal cu modificarile la contracte(uff inca nu stiu exact cum)
7.???

chirodeaf417

#9 Mesaj de chirodeaf417 »

Am mutat declaratiile initiale intr-un folder nou.
Am facut declaratii rectificative 112 din salarii - declaratia 122 bifa rectificativa - generare xml - validare si semnare - dar nu apar in programul de declaratii. Ce nu am facut bine oare?

septimiuv

#10 Mesaj de septimiuv »

Folderul nou nu este monitorizat de către program.

Scrie răspuns