bonuri de consum pentru luni precedente

vasioium113

bonuri de consum pentru luni precedente

#1 Mesaj de vasioium113 »

Buna ziua, am si eu o foarte mare problema cu anumite materiale ce nu au fost date in consum, acestea fiind achizitionate din luna martie. S-au inchis lunile cu exceptia lunii iulie iar acum trebuie sa fac bon de consum pentru toata cantitatea. Daca deschid lunile precedente pentru a inregistra aceste consumuri se modifica ceva in balanta? Daca nu pot face acest lucru care ar fi solutia pentru a inregistra aceste consumuri?

Multumesc,

herganiec

#2 Mesaj de herganiec »

bonul de consum faceti-l la zi si nu trebuie sa devalidati nici o luna inchisa.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

paturcai

#3 Mesaj de paturcai »

Corect.
As mai adauga ceea ce colegul HerganieC a omis: devalidarea lunilor precedente si introducerea acelor bonuri de consum la acele luni (martie, aprilie, s.a.) va modifica cheltuielile marindu-le si va afecta calculele privind impozitul de profit.
Asa cum v-a recomandat HergnaieC, faceti la zi bonul de consum si la un eventual control, "am uitat prin omitere" sa scad gestiunea, si in aceasta situatie am platit mai multi bani la Bugetul de stat. Asta inseamna ca atunci am platit mai mult impozit, iar luna asta platesc deloc sau mai putin. Pe cumulat, de la inceputul anului pana la luna in care se fac bonurile (inclusiv), situatia va arata excelent.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

vasioium113

#4 Mesaj de vasioium113 »

multumesc pentru raspunsuri, eu sunt angajata de curand in aceasta societate iar ei au inceput activitatea din februarie si nu au avut inregistrate consumuri....

domjanm

bon de consum "uitat" in lunile precedente

#5 Mesaj de domjanm »

am si eu problema asta: patronul nu prea stie multe, face mobila, dar nu s-au predat bonuri de consum la contabila timp de vreo 1,5 ani... => stoc la materii prime URIAS. Preluand firma, eu i-am spus sa faca si bonuri de consum, ca asa nu e bine. A inceput sa "fabrice" bonuri pt. a scadea stocul => firma a iesit in pierdere pe iunie 2008 => nu mai primeste credit de la banca.... Vorba aia: si capra si varza nu se poate!
Va intreb: se poate indrepta in vreun fel impotriva mea (cabinet de contabilitate) ?
Ce parere aveti ???
As fi recunoscatoare daca ati da niste pareri, sugestii.... Multumesc.

herganiec

#6 Mesaj de herganiec »

pai .. ori cu capra ori cu lupul..
daca dorea credit de la banca nu trebuia sa faceti bonuri de consum asa multe ca sa mai ramana in stoc si sa iasa.. "pe profit" nu pe pierdere ca acum.
daca nu e tarziu , puteti mia sterge din bonurile de consum, refaceti inchiderea lunii scoate creditul .. si continuat icu bonurile din lunile care urmeaza..
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

paturcai

#7 Mesaj de paturcai »

La fel de adevarat este ca o data ce ai prezentat o situatie la Banca nu poti sa revii si sa spui: am gresit am dublat bonurile sau am bagat prea mult....da dovada de neseriozitate.
Nu vad cum firma ar putea sa solicite despagubiri pentru bonurile de consum pe care ea le-a facut.
I-ai spus ca are un stoc de materii prime urias, a ales sa faca din burta bonuri de consum e treaba lui si nu a ta. Daca faceai tu bonurile de consum era o problema; datoria lui era sa intrebe lunar cum mai sta cu stocul de materii prime; asta ca o verificare. In mod normal el trebuia sa aiba o situatie clara a gestiunii si ceea ce da in consum sa corespunda cat de cat realitatii. El a ales o cale de mijloc. E calea lui nu a ta.
Vorba colegului HerganieC: daca nu e prea tarziu (desi am convingerea ca este foarte tarziu, banca deja a vazut ultima balanta) urmeaza-i sfatul!
:wink:
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

domjanm

#8 Mesaj de domjanm »

Multumesc pt. raspunsuri, bonurile sunt facute de el. A fost decizia lui.

deacg555

#9 Mesaj de deacg555 »

eventual refa luna si poate incerca la alta banca.

radur156

Re: bonuri de consum pentru luni precedente

#10 Mesaj de radur156 »

In legatura cu acest subiect am si eu o nelamurire: firma pentru care lucrez cumpara si vinde lemn diferite sortimente pe care le incadreaza la lemn de foc... Bonurile de consum cand trebuiesc facute : in momentul in care iese din gestiune prin vanzare lemnul respectiv sau pot sa fac bonul de consum in momentul in care am inregistrat si intrarea bunului respectiv, ca sa il dau spre consum..? Eu am decat saga c si in momentul in care dau pe bon de consum nu imi da voie sa modific cantitatea pe care o dau in consum.....

Problema mare pe care o am e ca pe facturi nu scrie exact ce fel de lemn intra si iese (fag, carpen etc), adica mai exact pe unele scrie exact ce vinde pe unele scrie "lemn de foc diverse sortimente"... daca am control cum justific eu ce cantitate am din fiecare sortiment?

Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns! Multumesc

Scrie răspuns