plata integrala leasing inainte de un an

popd81

plata integrala leasing inainte de un an

#1 Mesaj de popd81 »

Am achizitionat o masina in leasing in luna februarie. In acest moment, inainte de trecerea unui an, doresc s-o achit integral. Care este problema legislativa cu deducerea tva?
Multumesc.

paturcai

#2 Mesaj de paturcai »

Care este problema cu deducerea TVA?
Pe perioada folosirii activului fix (in cazul nostru leasing) activul fix poate fi considerat ca a fi fost "inchiriat" in scopul aducerii de venituri.
Finantatorul va face o factura prin care "ia inapoi" bunul (ma despagubeste conform prevederilor contractuale); amortizarea inregistrata se storneaza si se trece in redevente (cont 612) pentru ca asta a si fost.
Inregistrarile contabile la iesire/scoaterea din evidenta sunt exact invers decat la primirea "leasingului".
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

septimiuv

#3 Mesaj de septimiuv »

paturcai scrie:Care este problema cu deducerea TVA?
Pe perioada folosirii activului fix (in cazul nostru leasing) activul fix poate fi considerat ca a fi fost "inchiriat" in scopul aducerii de venituri.
Finantatorul va face o factura prin care "ia inapoi" bunul (ma despagubeste conform prevederilor contractuale); amortizarea inregistrata se storneaza si se trece in redevente (cont 612) pentru ca asta a si fost.
Inregistrarile contabile la iesire/scoaterea din evidenta sunt exact invers decat la primirea "leasingului".
:shock: man, a zis ca vrea sa il achite, nu sa il dea inapoi

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

Asa a zis?
:oops:
Atunci nu se intampla nimic. E aceeasi situatie. Adica: se face factura finala pentru restul de leasing, si da TVA-ul este deductibil.
Este exact ca in situatia in care ai fi cumparat cu banul jos (cu OP) acel activ.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

Scrie răspuns