inregistrare licenta

bozdoga142

inregistrare licenta

#1 Mesaj de bozdoga142 »

În luna februarie am prelungit licențele SAGA C (contabilitate + stocuri). Factura de achiziție este emisă în luna februarie, iar licențele sunt pe perioada 01.03.2022 – 01.03.2023.
În februarie, la operarea facturii, am înregistrat licențele în contul 208 ( deși perioada lor e din 01.03.2022).
În aceasta situație, în ecranul de imobilizări prima lună de amortizare se consideră luna martie 2022, iar ultima lună e februarie 2023 (12 luni).
Considerați că e corect așa sau ar trebui altfel operată factura de achiziție și amortizarea licențelor?

Aștept părerea d-voastră.
Vă mulțumesc.

paturcai

Re: inregistrare licenta

#2 Mesaj de paturcai »

Personal (ca tot este vorba de licente, deci mi-am permis o licenta) consider ca este o prestare de serviciu pentru o perioada finita de timp
Inregistrarea acesteia in ct. 208 nu ajuta pe nimeni cu nimic
Vorbim de o suma modica (pana si rovigneta anuala este mai scumpa, imi cer scuze colectivului SAGA pentru o asemenea comparatie) care nu ar trebui sa fie inregistrata in contul 208.
Avem un drept de folosinta exact cum este si rovigneta, cum era si taxa de drum, chestii din astea.
Cand este vorba de programe care costa sute de mii de euro atunci vorbim despre o licenta. Stiu ca este ridicol ce sustin, dar este o bataie de cap care nu isi are rostul
Asa folosim ativirusul cu licenta....si-l trimitem in 208?
Daca tot doriti sa treceti lunar pe cheltuiala atunci treceti valoarea de achizitie in contul 471 si treceti-l ca sa se treaca proportional pe cheltuieli timp de 12 luni (26 lei)
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

Scrie răspuns