Marire salariu cu 200 de lei neimpozabili
Marire salariu cu 200 de lei neimpozabili
Buna ziua!
Va rog lamuriti-ma!
Un salariat care are un salariu de incadrare 2550 si spor de vechime 5%(sau mai mare) adica un brut realizat de 2678 beneficiaza de aceasta scutire?
Va rog lamuriti-ma!
Un salariat care are un salariu de incadrare 2550 si spor de vechime 5%(sau mai mare) adica un brut realizat de 2678 beneficiaza de aceasta scutire?
Re: Marire salariu cu 200 de lei neimpozabili
Citeste OUG 67/2022 si te vei convinge : raspunsul la intrebarea ta este NU
-
a) angajatorii majorează voluntar, oricând în perioada 1 iunie-31 decembrie 2022 inclusiv, nivelul salariului de bază lunar brut cu suma de 200 de lei, respectiv de la 2.550 de lei la 2.750 de lei, pentru salariații care desfășoară activitate în baza contractelor individuale de muncă, în executare la data de 1 iunie 2022, ce prevăd un nivel al salariului de bază lunar brut la aceeași dată, fără a include sporuri și alte adaosuri, egal cu nivelul salariului minim brut pe tară garantat în plată stabilit prin Hotărârea Guvernului nr. 1.071/2021 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată;
In cazul persoanelor nou angajate in perioada 1 iunie-31 decembrie 2022 nu mai este voluntar, ci trebuie sa ii angajezi cu 2750 lei.
pt @comanc : beneficiaza de facilitati pt ca sporurile nu se iau in calcul .
pana la ce data se face majorarea pentruOUG 67/2022 cat si pentru Leg.135/2022?
Am facut o simulare de la salariul brut de baza 2550 la 2750 si toate impozitele aferente cresc automat.
Salariatii beneficiaza doar de tichete de masa, are relevanta sau gresesc undeva?
Salariatii beneficiaza doar de tichete de masa, are relevanta sau gresesc undeva?
E normal, pt.ca inca nu s-a implementat in program posibilitatea ca cei 200 lei sa fie neimpozabili.
-
Nu era mai comod ca aceasta diferenta de salariu sa fie acordata cu dispozitie de plata sau in alt mod ?
O tara intreaga trebuie sa-si modifice softurile de contabilitate ( cu ce costuri), trebuie modificata si D112, de intocmit acte aditionale si raportari in Revisal...
Si oricum nu intra in calcul pentru pensie..
Cu siguranta cei care iau aceste decizii nu au lucrat in viata lor in domeniu.
O tara intreaga trebuie sa-si modifice softurile de contabilitate ( cu ce costuri), trebuie modificata si D112, de intocmit acte aditionale si raportari in Revisal...
Si oricum nu intra in calcul pentru pensie..
Cu siguranta cei care iau aceste decizii nu au lucrat in viata lor in domeniu.
Buna ziua,
Vad ca s-a updatat SAGA cu introducerea celor 200 lei neimpozabili. Se adauga de la "Detalii" -> pozitia "Venituri fara contributii".
Intrebarea mea este: Se mai modifica salariul de incadrare la 2750 lei brut? Se face modificarea in Revisal?
Vad ca s-a updatat SAGA cu introducerea celor 200 lei neimpozabili. Se adauga de la "Detalii" -> pozitia "Venituri fara contributii".
Intrebarea mea este: Se mai modifica salariul de incadrare la 2750 lei brut? Se face modificarea in Revisal?
-
Buna ziua,
Tot nu am inteles clar ...se transmite modificarea in Revisal?
Tot nu am inteles clar ...se transmite modificarea in Revisal?
Tu ce părere ai?
Bună ziua,
Dacă avem un salariat cu două contracte de muncă la acelasi angajator: unul de 8h - cu functia de bază (salar brut 2550 lei), si celalalt de 2h. Salariatul poate beneficia facilitătile fiscale, conf. OUG 67/2022, la contractul de muncă cu functia de bază?
Dacă avem un salariat cu două contracte de muncă la acelasi angajator: unul de 8h - cu functia de bază (salar brut 2550 lei), si celalalt de 2h. Salariatul poate beneficia facilitătile fiscale, conf. OUG 67/2022, la contractul de muncă cu functia de bază?
Da
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.