Buna ziua , sincer nu prea am inteles cum trebuie sa procedam la firmele de en-gros , e nevoie de laptop si imprimanta , dar e obligatoriu sa folosim program de la anaf sau putem folosi programul din saga ?
Multumesc ,
noul sistem de facturare la engros
Re: noul sistem de facturare la engros
Adică? La en-gros era obligatorie evidența cantitativ-valorică oricum. Mă îndoiesc că cineva mai ține o astfel de evidență manual, pe fișe completate manual cu pix sau creion, în anul 2022.
Dacă vindeți produse cu risc fiscal sau dacă vindeți orice fel de produs către instituții publice este necesar să trimiteți factura în sistemul e-factura. ANAF nu are un program pentru așa ceva. Pagina aceea de pe ANAF de completare a unei astfel de facturi e una ce e în scop informativ acolo nu pentru a genera o astfel de factură.
Dacă vindeți produse cu risc fiscal sau dacă vindeți orice fel de produs către instituții publice este necesar să trimiteți factura în sistemul e-factura. ANAF nu are un program pentru așa ceva. Pagina aceea de pe ANAF de completare a unei astfel de facturi e una ce e în scop informativ acolo nu pentru a genera o astfel de factură.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Buna ziua! introduc facturi de vanzare pe luna iunie la o firma care face programare si la validare se innegreste automat patratelul de e-factura..aveti idee de ce? partenerii sunt persoane juridice normale, si e luna iunie, deci nu stiu de unde ar putea sa fie..si daca bifat patratelul face ceva in afara ca le genereaza in format ptr export e-factura..
Vezi e-mail primit pentru vers.549:
ver 3.0.549 din 30.06.2022
...
IMPORTANT
...
2. Facturile emise catre institutiile statului vor fi marcate cu culoarea albastra, in coloana "Tip", iar cele generate electronic cu culoarea albastru deschis.
-
am inteles asta..dar acum introduc pe luna iunie, facturi emise catre niste banci cat se poate de private deci n-ar trebui sa fie nimic de genul..nu au clienti institutii ale statului. Multumesc oricum ptr raspuns!
-
Cred ca patratica neagra inseamna ca nu este cazul de e-factura...pentru ca daca as vrea sa fie si dau click pe patratelul E-factura apare o bifa, exact ca la tva la incasare, cand avem asa ceva. la validare nu se schimba culoarea inregistrarii deloc.