Cazare si masa pt cetateni din Ucraina

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
panaitl182

Cazare si masa pt cetateni din Ucraina

#1 Mesaj de panaitl182 »

Buna ziua, am si eu o situatie vis-a-vis de cazarea si masa unor cetateni ucrainieni.
Ag. economic a incheiat un protocol cu ISU si a "inchiriat" unor cetateni din Ucraina in conformitate cu legislatia in vigoare.
A primit de ISU o "NOTIFICARE DECONT CHELTUIELI CAZARE ȘI HRANĂ", a incasat banii dar nu am emis factura, pentru ca a trimis o adresa la ANAF si a primit urmatorul raspuns : " In ce priveste decontarea sumelor, acestea se vor face in limitele stabilite de lege pe baza prezentarii de catre operatorii economici al unui decont de cheltuieli care va contine cheltuielile necesare functionarii locatiei, respectiv cheltuielile cu utilitatile si cele necasare intretinerii spatiului. Documentele justificative care stau la baza intocmirii decontului trebuie sa fie emise in numele opearatorului economic care solicita decontarea, nefiind necesar sa facturati catre ISU". (din adresa eu inteleg ca doar utilitatile nu se factureaza catre ISU)
Si de aici imi apar urmatoarele intrebari :
1. Nu facturez catre ISU ...
2. Cum inregistrez in contabilitate sumele primite ?
3. Sumele nu sunt venituri, (sunt cheltuieli ????) dar cheltuielile aferente (gaze, energ el, apa) le-am inregistrat pe cheltuiala deoarece facturile sunt emise in numele agentului economic .
Agentul economic este platitor de TVA.
M-ar ajuta o monografie clara.
Va multumesc si va doresc o zi buna !

tomac

Re: Cazare si masa pt cetateni din Ucraina

#2 Mesaj de tomac »

1. Nu
2. Ca venituri din subvenții.
3. Sunt venituri pentru acoperirea unor costuri.
Monografie găsiți pe forum și pe blog, dar ca idee
4451=7413 sau 7416 cu valoare sumelor din decont
5121=4451 cu sumele încasate

energia și ce s-a mai consumat se contabilizează, normal, pe cheltuieli.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

panaitl182

#3 Mesaj de panaitl182 »

Va multumesc din suflet, si mult succes in continuare tuturor membrilor echipei saga !

rosua150390

#4 Mesaj de rosua150390 »

Buna ziua, am si eu o situatie vis-a-vis de cazarea unor cetateni ucrainieni. Societea are un contract de inchiriere a unui spatiu pentru cazare ucrainieni cu o societate intermediara, in baza programului UNACOPERIS.ro. Acea societate are incheiat un protocol cu ISU, incaseaza sumele cuvenite, apoi vireaza catre societatea noastra, in baza unei facturi emise de noi. Cum se inregistreaza factura emisa de societate catre intermediar? Venitul este scutit de impozit?

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Nu este scutit.
Nu sunt subvenții în acest caz. Subvenția o încasează cel către care facturați.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns