Rectificativa D700
Rectificativa D700
Buna ziua,
Pe 10.08.2021 s-a depus D700 cu scoaterea din evidenta a salariatului in mod eronat, incepand cu data de 31.07.2021, insa, in REVISAL , contractul de munca a fost intrerupt in data de 24.05.2021. Din acest motiv, au aparut niste creante la ANAF, desi nu a existat nici un angajt in perioada 24.05.2021 - 31.07.2021. A fost blocat contul firmei, s-au platit o parte din sume pentru deblocarea contului bancar (1290 RON). Am incercat redepunerea D700 dar imi da eroare
Au fost identificate urmatoarele ERORI:
E: validari globale
eroare:
1 440590288 07-15-Categoria de impozit <Contributia de asigurari sociale - ANGAJAT> este scoasa din
evidenta cu data 31072021 - nu se opereaza corectie
2 440590288 09-16-Categoria de impozit <Contributia de asigurari sociale de sanatate - ANGAJAT> este
scoasa din evidenta cu data 31072021 - nu se opereaza corectie
3 440590288 14-13-Categoria de impozit <Contributia asiguratorie pentru munca - ANGAJATOR> este
4 440590288 05-15-Categoria de impozit <Impozit pe venitul din salarii si pe venituri asimilate salariilor>
este scoasa din evidenta cu data 31072021 - nu se opereaza corectie
Cum se remediaza problema/recupereaza banii de la ANAF , eventual sa fie folositi la impozitul pe venitul din viitor..
Multumesc !
Pe 10.08.2021 s-a depus D700 cu scoaterea din evidenta a salariatului in mod eronat, incepand cu data de 31.07.2021, insa, in REVISAL , contractul de munca a fost intrerupt in data de 24.05.2021. Din acest motiv, au aparut niste creante la ANAF, desi nu a existat nici un angajt in perioada 24.05.2021 - 31.07.2021. A fost blocat contul firmei, s-au platit o parte din sume pentru deblocarea contului bancar (1290 RON). Am incercat redepunerea D700 dar imi da eroare
E: validari globale
eroare:
1 440590288 07-15-Categoria de impozit <Contributia de asigurari sociale - ANGAJAT> este scoasa din
evidenta cu data 31072021 - nu se opereaza corectie
2 440590288 09-16-Categoria de impozit <Contributia de asigurari sociale de sanatate - ANGAJAT> este
3 440590288 14-13-Categoria de impozit <Contributia asiguratorie pentru munca - ANGAJATOR> este
4 440590288 05-15-Categoria de impozit <Impozit pe venitul din salarii si pe venituri asimilate salariilor>
este scoasa din evidenta cu data 31072021 - nu se opereaza corectie
Cum se remediaza problema/recupereaza banii de la ANAF , eventual sa fie folositi la impozitul pe venitul din viitor..
Multumesc !
Re: Rectificativa D700
1. Depuneti rectificative la 112 (pe zero) pentru perioadele respective (iunie si iulie 2022)
2. Generati statul de plata pentru IUNIE si IULIE (treceti angajatul in concediu fara plata chiar daca are incetare de contract in 24.05.2022; mergeti la SALARIATI si stergeti data de incetare si apoi generati D112 pentru IUNIE si IULIE)
3. Dupa ce generati D112 NU APASATI BUTONUL ACTUALIZARE ANGAJATOR, ci apasati doar VALIDARE.
4. Dupa depunerea acestora in fisa de evidenta sumele poprite vor aparea in plus (coloana 13)
5. Dupa ce ati generat D112 si ati depus pe zero D112 pentru IUNIE si IULIE 2022, mergeti inapoi la SALARIATI si puneti data de incetare pe care ati sters-o (la pasul 2)
2. Generati statul de plata pentru IUNIE si IULIE (treceti angajatul in concediu fara plata chiar daca are incetare de contract in 24.05.2022; mergeti la SALARIATI si stergeti data de incetare si apoi generati D112 pentru IUNIE si IULIE)
3. Dupa ce generati D112 NU APASATI BUTONUL ACTUALIZARE ANGAJATOR, ci apasati doar VALIDARE.
4. Dupa depunerea acestora in fisa de evidenta sumele poprite vor aparea in plus (coloana 13)
5. Dupa ce ati generat D112 si ati depus pe zero D112 pentru IUNIE si IULIE 2022, mergeti inapoi la SALARIATI si puneti data de incetare pe care ati sters-o (la pasul 2)
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Este vorba despre anul 2021
Faceti aceeasi pasi si pentru anul 2021, ce daca este 2021?
Instalati SAGA intr-un nou director (sa spunem C:\SAGA_2021) acolo va creati firma; validati pe zero preluarea datelor contabile. IESITI din SAGA nou-creata.
Margeti si identificati directorul in care se gaseste firma care are probleme (cea la care trebuie sa faceti rectificativa)
Sa spunem ca este directorul 0006
Inchideti SAGA; copiati intreg directorul 0006 pe desktop
Redenumiti-l: din 0006 in 0001
Copiati directorul redenumit (0001)
Mergeti in directorul in care ati creat noua firma (C:\SAGA_2021) si dati PASTE/LIPIRE
Veti intrebata daca doriti sa scrieti peste
Veti alege DA
Intrati in directorul C:\SAGA_2021, dati dublu click pe SC.EXE si programul va deschide aplicatia
Devalidati pana la data la care doriti sa faceti modificaqrea lui 112
Instalati SAGA intr-un nou director (sa spunem C:\SAGA_2021) acolo va creati firma; validati pe zero preluarea datelor contabile. IESITI din SAGA nou-creata.
Margeti si identificati directorul in care se gaseste firma care are probleme (cea la care trebuie sa faceti rectificativa)
Sa spunem ca este directorul 0006
Inchideti SAGA; copiati intreg directorul 0006 pe desktop
Redenumiti-l: din 0006 in 0001
Copiati directorul redenumit (0001)
Mergeti in directorul in care ati creat noua firma (C:\SAGA_2021) si dati PASTE/LIPIRE
Veti intrebata daca doriti sa scrieti peste
Veti alege DA
Intrati in directorul C:\SAGA_2021, dati dublu click pe SC.EXE si programul va deschide aplicatia
Devalidati pana la data la care doriti sa faceti modificaqrea lui 112
Am urmat pasii, totul bine pana la pasul 4 , cand depun D112 ,primesc eroarea:paturcai scrie: ↑Lun Sep 26, 2022 9:48 am 1. Depuneti rectificative la 112 (pe zero) pentru perioadele respective (iunie si iulie 2022)
Index încarcare: 454282725 din 24.10.2022
Aþi depus o declaraþie tip D112 cu numarul de înregistrare INTERNT-454282725-2022 din data de
24.10.2022 pentru perioada de raportare 6 2021 pentru CIF: (CIF FIRMA)
E: angajator (1)
eroare regula: R_MULTI_INIT: A mai fost depusa o declaratie initiala valida pentru aceeasi perioada
D112 rectificative pentru iunie si iulie 2021 de la pasul 1 au fost acceptate fara erori.
Declaratiile au fost depuse si in 2021, iunile si iulie , tot in zero.
Trebuia bifat tot rectificativa la pasul 4 si trimise ?
Cand generez fisa rol , tot apar cu datorie 946 RON (1290 deja i-au luat din cont la poprire), care era si inainte de a depune rectificativa cu zero depusa la pasul 1 fara erori
Daca ai depus deja o declaratie D.112 si a fost valida, dupa aceea poti sa depui doar rectificative.
Depun de 2 ori rectificative la D112 ? Odata la pasul 1 si odata la pasul 4(bifand rectificativa) ?paturcai scrie: ↑Lun Sep 26, 2022 9:48 am 1. Depuneti rectificative la 112 (pe zero) pentru perioadele respective (iunie si iulie 2022)
Puteti depune rectificative cate doriti, dar in pasii pe care trebuie sa-i faceti nu scrie ca depuneti de 2 ori.
Luati la "pas" fiecare etapa si daca respectati ce v-am scris va fi corect.
Din mesajul de eroare primit rezulta ca NU ATI DEPUS RECTIFICATIVA ci ATI DEPUS O INITIALA (ati omis sa bifati RECTIFICATIVA)
NU VA GRABITI! Cititi cu atentie si nu veti mai primi nicio eroare.
Luati la "pas" fiecare etapa si daca respectati ce v-am scris va fi corect.
Din mesajul de eroare primit rezulta ca NU ATI DEPUS RECTIFICATIVA ci ATI DEPUS O INITIALA (ati omis sa bifati RECTIFICATIVA)
NU VA GRABITI! Cititi cu atentie si nu veti mai primi nicio eroare.
Multumesc, am reusit sa le depun in zero dar nu se intampla nimic in fisa ROL, ramane la fel. Am primit raspuns de la ANAF dupa o luna, in care imi spun ca aveam dreptul 60 de zile sa depun declaratia corect.
Pana la urma ce reprezinta sumele acestea neachitate (222 RON, 555 RON, etc), D112, spun ei nedepusa pentru lunile 11 si 12 din 2021? Nu inteleg exact la ce declaratii din oficiu se refera cand spun ca nu le-am depus, poate reusesc sa le identific si sa depune rectificative in zero, nu ragasesc nici o declaratie generata de mine cu aceste sume, am depus toate declaratiile la zi, singura problema ar fi cea mentionata in prima postare.

Raspunsul ANAF

Pana la urma ce reprezinta sumele acestea neachitate (222 RON, 555 RON, etc), D112, spun ei nedepusa pentru lunile 11 si 12 din 2021? Nu inteleg exact la ce declaratii din oficiu se refera cand spun ca nu le-am depus, poate reusesc sa le identific si sa depune rectificative in zero, nu ragasesc nici o declaratie generata de mine cu aceste sume, am depus toate declaratiile la zi, singura problema ar fi cea mentionata in prima postare.

Raspunsul ANAF

Deciziile de impunere din oficiu inseamna ca ANAF a "depus" in numele firmei declaratiile lipsa cu "cifre".
Decizia de impunere se face in felul urmator:
Se face o medie intre ultimele 4 declaratii cu cifre depuse.
Exemplu:
1. AM declarat in Ianuarie = 280 lei
2. AM declarat in februarie = 310 lei
3. Am declarat in martie = 0 lei
4. Am declarat in aprilie = 0 lei
5. Am declarat in mai = 15 lei
6. Am declarat in iunie = 600 lei
TOTAL (4 declaratii cu cifre) = 1205 lei : 7 luni = 301
Pentru declaratiile lipsa ANAF va inregistra (ca pe o amenda sau o pensalizare) suma de 301 lei si va relua proceudra celor 4 declaratii astfel incat umratoarea declaratie lipsa va fi mai mare ca valoare.
De retinut: Deciziile de impunere nu se repartizeaza pe salariati ci reprezinta o "amenda" o "penalizare".
Daca se depasesc cele 60 de zile nu se mai pot face depune declaratiile lipsa, si deciziile de impunere (cu valoare de declaratie) nu pot fi rectificate.
Exemplu:
Pentru declaratiile lipsa ANAF va inregistra (ca pe o amenda sau o pensalizare) suma de 301 lei si va relua proceudra celor 4 declaratii astfel incat umratoarea declaratie lipsa va fi mai mare ca valoare.
De retinut: Deciziile de impunere nu se repartizeaza pe salariati ci reprezinta o "amenda" o "penalizare".
Daca se depasesc cele 60 de zile nu se mai pot face depune declaratiile lipsa, si deciziile de impunere (cu valoare de declaratie) nu pot fi rectificate.
Pentru CrossinG
Doar din curiozitate, deoarece n-am avut aceasta situtie. Desi nu ai depus D.700, nu ai depus nici D.112. Ai primit instiintare de la ANAF ca nu ai depus declaratia si sa te conformezi in 60 de zile (aceste lucru apare in raspunsul ANAF) si nici atunci nu ai depus D.112, astfel au aparut acele decizii pe fisa. Corect?
Doar din curiozitate, deoarece n-am avut aceasta situtie. Desi nu ai depus D.700, nu ai depus nici D.112. Ai primit instiintare de la ANAF ca nu ai depus declaratia si sa te conformezi in 60 de zile (aceste lucru apare in raspunsul ANAF) si nici atunci nu ai depus D.112, astfel au aparut acele decizii pe fisa. Corect?
Practic orice demers voi face este fara sens, trebuie sa platesc..paturcai scrie: ↑Mie Noi 02, 2022 10:46 pm Deciziile de impunere din oficiu inseamna ca ANAF a "depus" in numele firmei declaratiile lipsa cu "cifre".
Exemplu:
Abia acum am vazut email-ul trimis in 2011, este singurul email cu privire la acest lucrubalazse scrie: ↑Joi Noi 03, 2022 6:33 am Pentru CrossinG
-----
Ati primit urmatoarele documente in spatiul virtual privat (SPV) de pe portalul ANAF:
- Notificari pentru nedepunerea in termen a declaratiilor pentru CIF xxx, prelucrata la 06-08-2021
- Notificari pentru nedepunerea in termen a declaratiilor pentru CIF xxx, prelucrata la 06-08-2021
- Decizie de impunere anuala pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate si a contributiei de asigurari sociale pentru CIF XXXXXXXXXXX, prelucrata la 02-08-2021
-----
Nu inteleg de ce au fost trecute la datorii si impozitul pe venit platit la timp (335 RON achitat prin transfer bancar pe 23.05.2022 ,276 RON achitat prin transfer in data de 09.02.2022, 154 RON achitat pe 25.10.2021), aceasta datorie inca este prezenta in fisa ROL, ma ajuta sa trimit dovezile de plata prin banca sau la fel, este inutil si trebuie platit tot ce cer ?

Plata fiind în cont unic înseamnă că la acea dată au existat și alte datorii a căror stingere a fost efectuată din suma ce dvs considerați că ați achitat-o pentru impozitul pe venit.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.