Va rog sa-mi dati si mie o mana de ajutor.Nu-mi iese raportul de gestiune la una din gestiunile cu amanuntul ale firmei.
-in "gestiuni" am creat analitice distince;
-in "planul de conturi"-idem;
-in "configurare" am bifat:evaluare la pret vanzare pe gestiuni distincte;
Am inregistrat monetarele pe "iesiri" si nu-mi apare nimic in raportul de gestiune,iar daca selectez o gestiune in "raport de gestiune",imi apar datele celeilalte gestiuni.
Unde am gresit?
Am dat toate detaliile oare?
Va multumesc.
Eroare Raport gestiune
Verificaţi ca, la ieșiri, în ecranul de detalii, să fie utilizat contul analitic de venituri aferent gestiunii cu pricina. Dacă ați setat gestiunile corect, în Fișiere-Gestiuni și ați setat acolo conturile analitice, acestea se crează automat în planul de conturi. Dacă ați creat analitice separat în planul de conturi verificați să existe concordanță între acestea și cele din tabela de gestiuni.
Dacă ați creat analitic 371.1 în planul de conturi, verificați ca și gestiunea pentru a cărui evidență se utilizează, să aibe același analitic. Dacă aveți 5 gestiuni global-valorice definite, trebuie să aveți 5 analitice pentru conturile 371, 378, 4428, 607 și 707. La intrari folosiți culegerea datelor pe "Nedefinit", dacă aveți și partea de stocuri, și, obligatoriu contul analitc de marfă a gestiunii în care intră mărfurile. Similar la ieșiri, cu mențiunea că la ieșiri folosiți contul analitic de venituri (707.1, 707.2, etc. în funcție de gestiunea pentru care înregistrați vânzarea)
Dacă ați creat analitic 371.1 în planul de conturi, verificați ca și gestiunea pentru a cărui evidență se utilizează, să aibe același analitic. Dacă aveți 5 gestiuni global-valorice definite, trebuie să aveți 5 analitice pentru conturile 371, 378, 4428, 607 și 707. La intrari folosiți culegerea datelor pe "Nedefinit", dacă aveți și partea de stocuri, și, obligatoriu contul analitc de marfă a gestiunii în care intră mărfurile. Similar la ieșiri, cu mențiunea că la ieșiri folosiți contul analitic de venituri (707.1, 707.2, etc. în funcție de gestiunea pentru care înregistrați vânzarea)
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Multumesc.
Am omis sa specific ca din aceeasi gestiune am iesiri marfuri cu TVA 9 % cat si cu 19%.Aici cred ca am gresit ceva.Am aceeasi gestiune cu doua cote TVA,creata de doua ori in gestiune ,cu aceleasi analitice la 371,378,607,4428 doar cu 2 cote TVA si cand intru pe raport gestiune,nu-mi apar decat vanzarile cu 9 % TVA.
Daca am reusit sa fiu explicita,multumesc pentru ajutor.
Am omis sa specific ca din aceeasi gestiune am iesiri marfuri cu TVA 9 % cat si cu 19%.Aici cred ca am gresit ceva.Am aceeasi gestiune cu doua cote TVA,creata de doua ori in gestiune ,cu aceleasi analitice la 371,378,607,4428 doar cu 2 cote TVA si cand intru pe raport gestiune,nu-mi apar decat vanzarile cu 9 % TVA.
Daca am reusit sa fiu explicita,multumesc pentru ajutor.
-
Vă rog să citiți helpul aplicației! În cazul utilizării a 2 cote de TVA trebuie să deschideți analitice distincte (subgestiuni defalcate pe cote de TVA a gestiunii fizice). Astfel daca aveți o farmacie, o singură gestiune, fizic, în SAGA din motive tehnice (modul de structurare a programului, bazei de date și a procedurilor de extragere și prelucrare a datelor), trebuie să o defalcați în 2 gestiuni în funcție de cota de TVA.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
raportul de gestiune nu se poate lista unul singur pe o gestiune unde ai si cu 9% si cu 19% TVA. (ex. farmaciile)gheorghed772 scrie:Multumesc mult Tomac pentru ajutor.
Pasii pe care mi i-ati recomandat i-am urmat intocmai.
Dar totusi,daca am in aceeasi gestiune marfuri cu TVA 9 % si cu 19 %,cum sa creez analiticele pentru a avea raportul de gestiune corect si sa-mi faca descarcarea de gestiune corect?
va trebui sa faci 2 gestiuni separate , una cu 9% si una ci 19% ca sa faca descarcarea corect, dar raportul de gestiune se va lista o data cu 9% si o data cu 19%. asta e . nu este alta rezolvare.

“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)