coasigurati

sfrentg

coasigurati

#1 Mesaj de sfrentg »

Buna ziua. Am introdus ca si coasigurat sotul salariatei cu datele personale, nume, cnp.
Nu ar trebui sa apara si in decl 112 la salariatul respectiv? Este gresit daca l-am adaugat manual in declaratia pe ianuarie, dar pentru lunile urmatoare?
Multumesc!

herganiec

Re: coasigurati

#2 Mesaj de herganiec »

dacă l-ați adăugat manual în D112 pt ianuarie din februarie se va prelua automat.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

popam506

#3 Mesaj de popam506 »

Daca nu apare automat in declaratia 112 inseamna ca nu ati introdus coasiguratul unde trebuie. Probabil ati introdus o persoana in intretinere, nu un coasigurat. Pentru introducerea coasiguratului intrati pe state de plata, declaratia 112, in partea dreapta sus aveti asigurati, va pozitionati pe salariatul respectiv, apoi intrati pe CM+Coasigurati si introduceti in tabelul din stanga jos datele coasiguratului. Se va prelua in fiecare luna in declaratia 112. Pentru ianuarie e ok daca l-ati introdus manual, dar daca veti urma pasii descrisi de mine il veti avea preluat in declaratie in fiecare luna.

ganeam951

#4 Mesaj de ganeam951 »

In cazul in care datele coasiguratului nu sunt introduse si in salariat-persoane in intretinere, la salariatul respectiv nu se calculeaza deducere si pt coasigurat. Am constatat acest lucru prin simulari
in saga.
Am explicat aici
https://forum.sagasoft.ro/viewtopic.php?t=52639

Scrie răspuns